AcasăSPORTRapid a dinamitat campionatul

Rapid a dinamitat campionatul

Se intră în linie dreaptă în lupta pentru titlul de campioană, nu mai e timp de calcule, milioanele de euro sunt o miză prea mare pentru cele șase combatante din play-off. Vineri, Farul și Sepsi au prins ultimele bilete, dar adevăratul șoc al rundei s-a disputat sâmbătă, pe Arena Națională. Rapid a reușit să dinamiteze campionatul, dar în același timp giuleștenii pun în pericol și balanța financiară a clubului patronat de Gigi Becali. Iar dacă ajungem la bani, știm cu toții cât de serioasă devine treaba pentru latifundiarul din Pipera.

Întâmplarea face ca și anul acesta să vedem exact aceleași echipe ca-n play-off-ul din 2023 și tot cu FCSB protagonistă. Doar principala adversară i s-a schimbat, acum pare că este Rapidul lui Cristiano Bergodi. Totuși, nici CFR Cluj nu trebuie subestimată, atenție mare!

FCSB a câștigat la pas sezonul normal și deja se vedea campioană. Gigi Becali a reușit să bage în transă tot lotul cu declarațiile sale bombastice. În locul unei motivații suplimentare înaintea intrării în play-off, jucătorii FCSB-ului s-au culcat pe o ureche fix când era mai mare nevoie de atenție sporită. Meciul cu Rapid le-a tăiat aripile băieților lui Charalambous, care au fost umiliți. Și când te gândești că partida a debutat cu mesajul războinic al peluzei FCSB-iste – „Drumul vostru se termină aici”.

Rapid nu doar că s-a impus cu 4-0, dar a venit și mai agresiv în coasta liderului. După înjumătățirea punctelor, FCSB mai are doar un avantaj de 4 puncte. Suficient pentru a câștiga titlul după 9 ani de pauză? Rămâne de văzut, dar jocul FCSB-ului spune că nu. Echipa evoluează din ce în ce mai slab, spre disperarea patronului Gigi Becali. Nu a strălucit nici cu Voluntari, nici cu Botoșani și numai șansa a făcut să câștige șase puncte în aceste întâlniri. Cu Rapid, însă, nu i-a mai mers. „Vișiniii” se înțeleg din ce în ce mai bine și arată un fotbal-șampanie.

Toate acestea ne îndeamnă să ne gândim de două ori înainte de a face pariuri. Oare poziția de lider mai poate garanta ceva pentru FCSB?!

Avem speranțe la un spectacol de neuitat sezonul ăsta. Titlul s-ar putea decide în Giulești, în ultima etapă a play-off-ului, când FCSB întâlnește Rapid. Cu trofeul pe masă, greu de spus dacă Dan Șucu și Victor Angelescu vor mai duce meciul cu Arena Națională sau vor insista să se folosească de vulcanica arenă proprie.

Să nu neglijăm nici CFR-ul, mai ales că trupa lui Adrian Mutu a arătat mereu constanță și ambiție în duelurile cu miză. În plus, după înjumătățire, clujenii vin la cinci puncte de FCSB și la doar un punct în spatele Rapidului. Cu siguranță că experiența lui Deac și Camora, dar și energia proaspătă adusă de Mutu, vor conta în play-off.

Prima rundă a play-off-ului debutează la finalul acestei săptămâni, iar programul e următorul: FCSB – Sepsi, Rapid – Farul și CFR – Universitatea Craiova. Să mai spunem că urmează încă 10 etape, cu partide tur-retur. În mod normal, campionatul trebuia să se încheie în weekendul 25-26 mai, dar Edi Iordănescu a cerut o devansare a datei pentru a putea avea jucătorii din Liga 1 mai repede în cantonamentul dinaintea Euro 2024.

Ce echipe ajung în cupele europene

Campioana României va fi nevoită să intre din nou în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Acest lucru înseamnă că cine va câștiga titlul va avea de trecut de 8 meciuri pentru a juca în faza grupelor!

Ca o surpriză față de anii trecuți, România va trimite o echipă și în Europa League. Câștigătoarea Cupei României intră în turul 1 preliminar, iar a doua clasată din campionat va merge în turul 2 preliminar al Conference League.

Ultima reprezentantă a României în Europa, care va merge în turul 2 din Conference League, va fi câștigătoarea barajului dintre locul 3 din play-off și învingătoarea duelului dintre primele două locuri din play-out.

author avatar
Mihail Ioan
541 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger