AcasăSPORTRapid a castigat primul derby al sezonului din Liga I

Rapid a castigat primul derby al sezonului din Liga I

Rapid Bucuresti este primul lider din Liga I, in sezonul 2011-2012, dupa ce a castigat, cu 3-0, meciul cu FC Vaslui, primul al campionatului.

Departe de asteptarile si pretentiile unei formatii care pune in practica un sistem tiki-taka a la Barcelona, Rapid a fost, impotriva lui FC Vaslui, o formatie mult mai eficienta decat ne obisnuise in editiile precedente ale Ligii I.

Defensiva oaspetilor a rezistat doar 7 minute, Deac reusind sa marcheze, in minutul 8, primul sau gol in tricoul Rapidului, intr-un meci oficial.

Apostol a centrat de pe stanga, Cassio a intors elegant cu capul si Deac l-a executat pe Cerniauskas cu un sut plasat, la coltul lung.

Vasluienii s-au trezit rapid din pumni si Papp a reusit sa puncteze in minutul 12, dar reusita sa a fost anulata pe motiv de offside.

Oaspetii nu au dezarmat si Canu si Yerro Belo au fost la un pas sa egaleze, dar cei doi vasluieni au gresit de putin tinta.

Rapid a facut 2-0 in minutul 34, dupa o noua actiune bine construita de elevii lui Razvan Lucescu. Deac a centrat, Marcos Antonio a prelungit pana la Surdu si fostul atacant al Stelei a punctat cu un sut pe coltul scurt.

Misiunea Rapidului a devenit mult mai usoara din minutul 68. Milanov l-a calcat urat pe Bozovic si a fost trimis la cabine. Alexa putea sa-l urmeze in minutul 71, dar a fost iertat de Ovidiu Hategan de un al doilea cartonas galben.

Finalul partidei a apartinut gazdelor, giulestenii reusind sa-si majoreze avantajul in minutul 87. Canu a gresit aiurea, Deac a reusit sa intre in posesia balonului, l-a deschis excelent pe Herea si acesta a ciupit balonul pe langa Cerniauskas.

Rapid – Vaslui s-a incheiat 3-0 si giulestenii obtin o victorie de moral la debutul intr-o editie de campionat care se anunta mai echilibrata ca oricand.

Razvan Lucescu a inceput cu Dani Coman – Rui Duarte, Marcos Antonio, Burca, Bozovic – Iulian Apostol (Grigorie 77), Alexa, HereaDeac, Cassio (Filipe Teixeira 88), Surdu (Roman 63).

Viorel Hizo a raspuns cu Cerniauskas – Milanov, Papp, Canu, Balace (Buhaescu 82) – Raul Costin, Pavlovic (Milisavljevic 51), Wesley, Sanmartean – Adailton, Yerro Belo (Temwanjera 82). [youtube]Z66r7rMnZ0Y[/youtube]

author avatar
Cristi Ionita
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger