AcasăSPORTRafael Bastos avea probleme la "mansarda". Andone a vrut sa-l dea afara...

Rafael Bastos avea probleme la „mansarda”. Andone a vrut sa-l dea afara in vara!

Rafael a reusit o "dubla" in meciul cu Sporting

Antrenorul campioanei nu a fost multumit de randamentul mijlocasului brazilian in cantonamentul din vara si, cu putin timp inainte de reluarea sezonului 2012-2013, Ioan Andone a intentionat sa-l dea afara pe Rafael Bastos.

Rafael a reusit o "dubla" in meciul cu Sporting

Daca n-ar fi avut parte de increderea totala a patronului Arpad Paszkany, Rafael Bastos era acum un fost jucator al formatiei CFR Cluj.

Brazilianul l-a lasat fara replica pe Beto (in plan secund), fostul portar al CFR-ului

A recunoscut-o chiar antrenorul Ioan Andone, care, dupa succesul cu 2-0 la Braga, nu s-a ferit sa vorbeasca despre episodul din vara: „Am vrut sa renunt la Bastos, dar acum vin si spun ca va ajunge fotbalist la un mare club din Europa. Are talent si, cu multa munca si seriozitate, va face si acest pas”.

Andone il imbratiseaza pe Bastos dupa meci

Brazilianul in varsta de 27 de ani s-a transferat la CFR in urma cu doi ani, venind in Liga 1 de la Sporting Braga, chiar adversara de miercuri seara. Inainte de experienta in Liga Sagres, Bastos a bifat 17 meciuri (3 goluri marcate) in Japonia, la Consadole Sapporo. Dupa senzationala evolutie de de miercuri seara, in debutul grupelor Champions League, cota lui Rafael a ajuns la 1,2 milioane de euro.

Conflict la Braga cu antrenorul Paciencia

La Sporting Braga, in 2010, sud-americanul n-a rezistat decat opt partide, fiind indepartat de conducere dupa un conflict cu antrenorul Domingos Paciencia. De altfel, caracterul dificil reprezinta motivul pentru care cariera brazilianului s-a oprit la 27 de ani, undeva in Europa de Est. Tocmai din cauza firii sale colerice, Bastos a fost la un pas sa fie „ejectat” si din Romania. „Am avut o perioada in care nu eram bine deloc, dar acum sunt bine cu capul, toata familia e bine, ma sustine, nu mai am nici o problema”, a declarat Bastos dupa supermeciul facut in Portugalia.

Regretat in „Record” si „O Jogo”

Evolutia lui Rafael Bastos a provocat admiratie in Portugalia. Lusitanii regreta ca Sporting Braga n-a fost capabila sa pastreze un astfel de jucator, „calaul sperantelor noastre”, dupa cum l-a caracterizat cotidianul „Record”. Si ziarul „O Jogo” a evidentiat forma brazilianului: „Bastos, fotbalist care a trecut pe la Braga, dar n-a fost pastrat in lot, ne-a creat cele mai mari probleme. A marcat doua goluri la capatul a doua contraatacuri. Sporting si-a creat ocazii, insa n-a reusit sa inscrie. Si asta din cauza portarului Mario Felgueiras, un alt jucator care a trecut pe la Braga!”. In afara celor doi, Ioan Andone a mai folosit un fotbalist cu trecut braghez; este vorba despre Luis Alberto, adus de la Sporting cu doua saptamani in urma.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
381 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger