AcasăSPORTRafa Benitez, noul antrenor al Realului

Rafa Benitez, noul antrenor al Realului

Benitez, un antrenor care garanteaza succesul

Dupa 41 de ani, Real a pus pe banca tehnica un antrenor nascut si crescu la Madrid. Rafa Benitez este un produs 100% al gruparii „merengue”, iar ieri si-a indeplinit visul de-o viata.

Benitez, un antrenor care garanteaza succesul

Benitez il inlocuieste pe italianul Carlo Ancelotti, demis la sfarsitul acestui sezon in care echipa nu a castigat niciun trofeu. In varsta de 55 de ani, Rafa a pregatit-o in ultimii doi ani pe Napoli, cu care a castigat o Cupa si o Supercupa a Italiei, dar in acest sezon nu a reusit calificarea in grupele Ligii Campionilor.
In tinerete, spaniolul a jucat la Real Castilla, echipa secunda a clubului „blanco”. La doar 26 de ani, Rafa Benitez a devenit antrenor la echipa de rezerve a Realului, iar pentru scurt timp a fost secundul lui Vicente del Bosque la prima echipa, in stagiunea 1993-1994. Ulterior, a pregatit formatii de top din Europa, ca Valencia, Liverpool, Inter Milano si Chelsea. Cu Valencia, el a castigat campionatul Spaniei (2002, 2004) si Cupa UEFA (2004), iar cu Liverpool a triumfat in Liga Campionilor (2005), in timp ce lui Chelsea i-a adus in vitrina Liga Europa (2013).

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger