AcasăSPORTRadu Voina despre meiciul Romania-Croatia: "Jucatoarele atat au putut!"

Radu Voina despre meiciul Romania-Croatia: „Jucatoarele atat au putut!”

Antrenorul echipei nationale a Romaniei, Radu Voina, a declarat, luni, ca nu le poate reprosa nimic jucatoarelor sale, care s-au luptat pana in ultimele momente ale meciului cu Croatia, pierdut cu scorul de 27-28, in optimile de finala ale CM.

Voinea afirma ca in acest moment atat poate echipa pe care o pregateste, adaugand ca doar cei care nu se pricep la handbal puteau spune ca Romania avea sanse la medalii.

„Azi s-a vazut un meci in care nu putem reprosa nimic fetelor. Obiectivele noastre nu erau sa castigam o medalie, ci cu totul altele. Din pacate, nu s-a putut mai mult. Echipa noastra atat poate deocamdata, ii lipsesc elemente de care avem nevoie. Nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece, ci sa spunem realitatile. Fetele s-au luptat pana in ultimul moment. Soarta tine cu cei buni, iar noi la acest turneu, nu am fost buni. Ne-au lipsit jucatoare de valoare si doar specialistii, in ghilimele, se gandeau ca putem lua o medalie. Am fost nemultumit la meciurile din grupa, pentru ca nu am jucat ca astazi, cand ne-am spus ca incepem un nou Campionat Mondial”, a spus Voinea, la Dolce Sport.

Radu Voina

El a precizat ca nu poate acuza arbitrajul din meciul cu Croatia si mai spera ca nationala Romaniei sa se califice la Jocurile Olimpice. „Din meciul cu Croatia, pot sa le reprosez doar atat: la scorul 19-15 am avut trei situatii de superioritate si nu am marcat. Au venit peste noi si stim cu totii cum s-a terminat. Departe de mine de a pune infrangerea pe seama arbitrilor suedezi, care au fluierat foarte repede anumite decizii. Trebuie sa fim optimisti si in privinta calificarii la Jocurile Olimpice. Ce ne-am dorit sa facem a fost una, ce s-a intamplat, cu totul alta. As pleca in secunda urmatoare spre casa, dar nu depinde de mine”, a declarat Radu Voina.

Nationala Romaniei a pierdut luni meciul cu Croatia, scor 27-28, rezultatul insemnand ratarea calificarii in sferturile de finala. Contraperformante similare au avut loc in 1997 (locul 12), 2001 (locul 17) si 2003 (10).

Echipa Romaniei s-a calificat in optimi de pe locul trei al grupei C, inregistrand urmatoarele rezultate: 30-28 cu Tunisia, 33-27 cu Cuba, 28-28 cu Japonia, 28-33 cu Brazilia si 20-39 cu Franta.

In schimb, presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, a declarat, luni, ca echipa a jucat bine in meciul cu Croatia, dar lipsa unor jucatoare de baza din lotul tricolorelor si diferenta de mentalitate dintre croate si romance au dus la acest esec.

„Echipa a ajuns cu un moral foarte scazut la jocul cu Croatia, dupa 4-5 meciuri nereusite. Nu le scuz pe fete, tin mult la ele si ma doare inima cand vad ca sunt luate in deradere. Patru jucatoare de baza din nationala au ramas acasa, accidentate, apoi in mod fals s-a discutat despre valoarea slaba Şa adversarelor din grupa. Nu am avut concentrare. Azi, cu Croatia, s-a jucat bine, si-au dorit victoria. Dar intre a dori si a putea e o diferenta mare. Si echipa Croatiei e o echipa de top, cu multe jucatoare in Liga Campionilor. Nu vreau sa motivez infrangerea si nici ratarea obiectivului, care era calificarea la Jocurile Olimpice. Dar trebuie luati in considerare toti factorii. Inclusiv diferenta de mentalitate dintre croate si noi”, a spus Gatu, la Dolce Sport.

Presedintele FR Handbal a mai afirmat ca si-a anulat biletul de avion pentru marti, cand trebuia ca plece spre Brazilia, pentru a fi alaturi de echipa nationala.

 

 

 

author avatar
Ciprian Purice
284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger