AcasăSPORTRadu Mazare a obtinut centura neagra in karate kyokushin

Radu Mazare a obtinut centura neagra in karate kyokushin

Atunci cand nu conduce Constanta, edilul Radu Mazare este recunoscut datorita pasiunii sale pentru sporturile nautice, insa putina lume il stie in postura de practicant de arte martiale.

Acesta a descoperit de mai mult timp karate kyokushin si se pregateste la cel mai inalt nivel, iar fiul sau, Raducu, i-a mostenit hobby-ul, obtinand de curand centura verde din partea lui Francisco Filho, unul dintre cei mai mari luptatori ai tuturor timpurilor.

Tanarul de 20 de ani tocmai a sustinut la finele saptamanii trecute examenul pentru centura verde, supervizor fiind nimeni altul decat legendarul luptator brazilian, fost finalist al circuitului K-1 si imblanzitorul legendelor Peter Aerts, Ernesto Hoost si Remy Bonjasky.

Raducu a mai practicat karate kyokushin si in copilarie, iar de aproape un an a inceput din nou sa mearga la sala de antrenamente, faptul ca a reusit sa obtina cu brio centura verde l-a bucurat pe tatal sau, care a aflat vestea chiar inaintea ultimei editii a Carnavalului de la Mamaia de anul acesta.

Pentru ca s-a implicat in promovarea acestui sport, primarul Constantei a primit, onorific, centura neagra cu doi dani, dar si un chimono, din partea presedintelui Federatiei Romane de Arte Martiale de Contact (FRAMC), Dorel Bulearca, chiar pe scena Carnavalului, in fata a mii de oameni. De altfel, legendarul Filho si seful FRAMC au jucat rolul unor conducatori de armata in actiunea pusa in scena de primarul Mazare, care l-a interpretat pe faraonul Ramses.

„Domnul Mazare ne-a demonstrat ca este un om de cuvant si s-a implicat pentru promovarea kyokushinului, un sport care in Japonia este disciplina scolara. Acolo s-a inteles ca este un sport care ajuta mult la disciplina, la dezvoltarea caracterului, dar si la increderea de sine. Kyokushin e mai mult decat un sport, e o stare de spirit”, a spus Bulearca. „Am avut parte de o saptamana extraordinara in Romania. Prezenta mea la Tabara Internationala de Vara m-a bucurat, am gasit o multime de tineri talentati, care isi vor asigura o multime de valori practicand kyokushinul”, a declarat si Francisco Filho.

Seful FRAMC a dezvaluit faptul ca intentioneaza sa organizeze si anul viitor Tabara Internationala de Vara tot la Mamaia, atunci cand asteapta aproape 1.000 de sportivi din mai multe tari. „Cu siguranta, amploarea evenimentului va fi mult mai mare. Si sigur Francisco Filho va accepta invitatia noastra”, a mai spus Dorel Bulearca.

author avatar
Cristi Ionita
1.359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger