AcasăRecomandariRadoi si Radu Stefan revin la echipa nationala!

Radoi si Radu Stefan revin la echipa nationala!

La 33 de ani, Mirel Radoi este mai aproape de o revenire sub tricolor decat de retragerea din activitate! Selectionerul Anghel Iordanescu este sigur ca l-a convins pe mijlocasul lui Al Ain sa joace din nou pentru nationala Romaniei.

Iordanescu are obiectiv calificarea la Euro 2016

Chiar daca nu mai este acelasi fotbalist temut si respectat in Golf, Mirel Radoi ramane un jucator atractiv, considera Anghel Iordanescu. Romania conduce grupa F preliminara, cu 10 puncte dupa patru meciuri, dar pentru calificarea la Euro 2016, gazduit de Franta, lotul actual nu este suficient de puternic. Concluzia ii apartine chiar selectionerului si ea reprezinta explicatia pentru viitoarea convocare a lui Radoi. „Avem nevoie de jucatori noi la echipa nationala. Am spus in conferinta in care am fost prezentat ca nu voi face modificari majore in primele doua partide in lotul pe care l-a lasat Piturca pentru ca aveam nevoie de echilibru. Dar cele doua partide au trecut, iar acum doresc sa aduc fotbalisti noi.

Radoi (foto) si Radu Stefan, doi fotbalisti care pot ajuta echipa nationala

Ma intereseaza si Radoi, si Radu Stefan, ei pot ajuta echipa nationala, au demonstrat ca au valoare si ca ne pot ajuta. Sper sa am o discutie si fata in fata cu ei“, afirma „Tata Puiu”.

„Nu pot sta sa fiu calcat in picioare”

Mirel Radoi s-a retras de la echipa nationala in urma cu patru ani, dupa 67 de meciuri si doua goluri marcate. Recent, el a explicat ce anume l-a determinat sa ia o astfel de decizie: „Se intamplau anumite lucruri pe care eu, ca vicecapitan, nu le puteam accepta. Nu pot sta la infinit si sa fiu calcat in picioare, nu sunt genul de om care atunci cand primeste o palma intoarce si obrazul celalalt. E vorba si despre ce se intampla in Federatie, ce ni se spunea. Mie, daca imi promiti ceva, te tii de cuvant! Nu poti veni cu nu stiu ce contracte de publicitate, noi sa stam ca mascaricii cand vor ei sa faca poze, iar FRF sa isi ia comisioane”.

Fundasul lui Lazio, un caz aparte

Radu Stefan

O situatie diferita este in cazul lui Radu Stefan, jucator care nu s-a retras de la echipa nationala. Fundasul lazial refuza, insa, convocarea si mai de fiecare data invoca diferite probleme, existand banuieli ca nu-si doreste sa joace sub tricolor. Mai mult, se pare ca fostul dinamovist nici nu are o relatie buna cu restul fotbalistilor de la lotul national.

Raducioiu iese la atac

Cea mai prolifica perioada a carierei sale se leaga de numele lui Anghel Iordanescu, antrenor sub comanda caruia a facut un „mondial” exceptional in 1994, in SUA. Cu toate astea, Florin Raduc ioiu nu s-a ferit sa-l atace pe „General” despre care a afirmat ca nu-l mai leaga nimic: „S-a produs o ruptura. Cel putin intre Iordanescu si Didi Prodan lucrurile sunt foarte clare. Nu stiu ce sa zic… Lumea spune ca Iordanescu trebuia sa fie coerent, avand in vedere ca a facut parte din echipa lui Gica Popescu, sa fie coerent si sa mearga pana la capat cu Popescu, indiferent de ce s-a intamplat. Dar, dupa aia, bineinteles, nea Puiu a avut alta idee, nu vreau sa-l critic, a simtit ca poate sa mai dea ceva fotbalului romanesc, si ca atare asta a fost alegerea lui. Nu vreau sa-l critic, desi in viata e bine sa fii coerent. Nu stiu daca se poate vorbi chiar de tradare, dar nu stiu daca el a iesit bine fata de lume si fata de cei care il cunosteam”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
486 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger