AcasăSPORTPutin l-a demis pe seful Agentiei Antidoping!

Putin l-a demis pe seful Agentiei Antidoping!

Sportivii rusi trebuie sa fie la Rio, ordona Putin

Masuri fara precedent luate de Moscova in urma scandalului de dopaj in care este implicat atletismul rus: presedintele Vladimir Putin verificarea la sange a acuzelor venite din partea Agentiei Mondiale Antidoping!

Sportivii rusi trebuie sa fie la Rio, ordona Putin

Prima masura deja luata: seful laboratorului antidoping din Rusia, Grigori Rodcenko, a fost dat afara, desi oficial s-a anuntat ca acesta a demisionat din functie de bunavoie. Mai mult, acesta este asteptat saptamana aceasta sa raspunda in fata unei comisii de ancheta. In afara lui Rodcenko, vor da explicatii si sefii Federatiei Ruse de Atletism, dar si mai multi sportivi si medici de la loturile nationale!
Intr-un raport dat publicitatii luni, Agentia Mondiala Antidoping descrie un sistem de control antidoping corupt de la baza pana la varf in Rusia, unde statul ar fi recurs la dopaj organizat, cu complicitatea laboratorului de la Moscova, acuzat ca a falsificat rezultatele tuturor testelor efectuate asupra sportivilor. Conform AMA, 1417 esantioane au fost distruse in decembrie 2014, inaintea vizitei comisiei internationale de ancheta. Raportul de peste 300 de pagini dezvaluie modul in care laboratorul antidoping moscovit era supus unor presiuni externe, cum ar fi ordine transmise direct de ministrul Sportului sau inclusiv de diversi membri ai serviciilor secrete ruse!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger