AcasăSPORTPutin baga FIFA in faliment!

Putin baga FIFA in faliment!

Razboiul nedeclarat dintre Statele Unite ale Americii si Rusia a ajuns la un alt nivel, cel al influentei in fotbal. A fost de ajuns ca Barack Obama sa-si arate muschii o singura data pentru ca intreaga conducere a FIFA sa fie decapitata!

Fara prietenul Sepp Blatter in fotoliul de presedinte si incoltit de marile puteri europene, presedintele rus Vladimir Putin simte tot mai tare pericolul pierderii Cupei Mondiale din 2018. Mai sunt trei ani pana la urmatorul turneu final, iar pregatirile Rusiei sunt in toi; in cateva orase, infrastructura este deja finalizata, chiar daca pretul platit pentru asta a fost dublu, in unele cazuri. Si, totusi, in Elvetia, la Nyon, nu pare a se tine cont de miliardele investite de Putin in stadioane, drumuri, hoteluri etc. Din contra, am putea spune ca presiunile americane sunt pe cale sa dea roade.
In discutiile avute aici, in Europa, lumea crede ca este foarte important pentru FIFA sa opereze cu integritate, transparenta si responsabilitate. Fotbalul este o sursa incredibila de mandrie nationala, iar Statele Unite vor sa fie sigure ca un sport care castiga popularitate este coordonat intr-o maniera corecta”. Mesajul transmis de Obama la finalul summit-ului G7 a fost inteles perfect de oficialii FIFA scapati de „latul” FBI-ului. Domenico Scala, unul dintre putinii oficiali FIFA lasati in libertate, a anuntat ca este posibil ca Rusiei sa-i fie retras dreptul de a organiza C.M. din 2018: „Daca dovezile arata ca desemnarea Qatarului (n.n. – gazda a editiei din 2022) si a Rusiei s-a facut doar din cauza voturilor cumparate, atunci totul se poate anula!”.

Despagubiri de zeci de miliarde de dolari

Un astfel de scenariu, al retragerii dreptului de a mai organiza Cupa Mondiala, va baga FIFA in faliment, scrie presa rusa. Slavii sunt convinsi ca Putin va cere despagubiri de ordinul zecilor de miliarde de dolari, insumand nu doar banii investiti pana acum in proiectul „Rusia, gazda C.M. 2018”, ci si pierderile din turism, transporturi, comert, cu toate cauzate de anularea turneului final.
Acelasi pas il va face si Qatarul, daca va avea soarta Rusiei, cu mentiunea ca arabii au cheltuit si mai multi bani decat Rusia, fiind obligati sa contruiasca totul de la zero.

Anglia si SUA, pregatite pentru editiile din 2018 si 2022

Daca FIFA va ceda presiunilor si la urmatorul Congres Rusia si Qatar vor ramane fara „mondialele” din 2018, respectiv 2022, alte doua tari sunt pregatite sa gazduiasca aceste editii de C.M. Anglia are totul pus la punct pentru Cupa Mondiala din 2018, in timp ce SUA se bazeaza pe experienta acumulata in 1994 si promit un turneu final chiar mai bine organizat.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger