AcasăSPORTPutin: “Ati jucat frumos”

Putin: “Ati jucat frumos”

„Sbornaia”, omagiata la Kremlin

Desi a fost eliminata in optimi, scor 4-3 la penalty-uri cu Croatia, nationala Rusiei a primit felicitari de la Vladimir Putin pentru cel mai bun parcurs din istoria sa moderna.

Sbornaia omagiata la Kremlin

Primul suporter al tarii, Vladimir Putin, este ”mandru de echipa Rusiei, a declarat in fatidica zi de sambata, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov. Deceptia de dupa loteria loviturilor de la 11 metri s-a transformat repede in mandrie si aplauzele au curs pentru o echipa nationala care a stiut sa raspandeasca un sentiment de mandrie nationala. Pe strazi, lumea scanda ”Rusia!”. Vladimir Putin nu a asistat la meciul Rusia-Croatia dar l-a privit de la distanta. ”El a spus ca jucatorii nationalei sunt niste eroi, in ciuda infrangerii, si ca Rusia este mandra de ei”, a declarat Peskov.Se pare ca vremurile in care liderii rusi tunau si fulgerau daca echipa nationala pierdea un meci au apus complet. Putin, care a reusit organizarea unui Mondial fara greseala (pana acum) nu-si mai permite, ca in vremurile URSS, sanctiuni pe linie de partid si fotbalisti pusi la gazeta de perete pentru ca nu au meritat increderea regimului, stricand imaginea tarii.  Pentru Croatia urmeaza duelul cu Anglia (11 iulie, Moscova), alaturi de Franta si Belgia, Europa are patru echipe  in semifinale la Cupa Mondiala, o premiera istorica. “Acum ar fi pacat sa nu ajungem in finala”, a spus selectionerul Croatiei, Zlatko Dalic.  Dupa victoria in fata Rusiei, zeci de mii de suporteri au umplut strazile din Zagreb, in timp ce jucatorii au sarbatorit calificare in vestiar, alaturi de presedintele tarii, Kolinda Kitarovici.

author avatar
Bogdan Borcea
238 afisari

1 COMENTARIU

  1. Rusia a dat cel mai frumos gol la Mondiale. Mie imi place mult jocul Croației e mai apropiat de real. Pacat ca coruptia din fotbal nu a calificat Romania. Sper ca noul Dna sa faca lumina.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger