AcasăSPORTPutin a invins Spania la ruleta ruseasca

Putin a invins Spania la ruleta ruseasca

 “Sbornaia” a primit felicitarile liderului de la Kremlin

Desi nu a fost prezent pe stadionul Lujniki din Moscova, unde nationala Rusiei s-a impus cu 4-3 la loviturile de departajare (1-1 dupa prelungiri) in fata Spaniei, campioana mondiala din 2010, presedintele Vladimir Putin a felicitat “Sbornaia” pentru calificarea in sferturile de finala ale Cupei Mondiale.

Sbornaia a primit felicitarile liderului de la Kremlin

„La fel ca intreaga tara, Vladimir Putin a urmarit meciul de la inceput pana la sfarsit si i-a sustinut pe ai nostri. Imediat dupa meci, Putin l-a sunat pe  Cercesov(selectionerul rus ), a felicitat intreaga echipa pentru victoria impresionanta, precum si pe antrenor pentru faptul ca strategia pe care a ales-o a adus acest rezultat. Presedintele  „a declarat ca cel mai important in sport este rezultatul. Iar acest rezultat este victoria pentru echipa noastra”, a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului. Inaintea partidei cu Spania, Putin i-a asigurat pe Stanislav Cercesov si pe jucatori ca „nimeni in tara nu ii va condamna” in cazul unei infrangeri, deoarece ei au facut ”deja imposibilul”, a dezvaluit Peskov. In tribunele stadionului Lujniki s-a aflat, in schimb, Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, pe care presedintele rus l-a sunat dupa meci pentru „a aduce omagiu maiestriei si calitatii echipei spaniole”. Regele Spaniei l-a felicitat la randul sau pe Vladimir Putin pentru victoria echipei ruse. „Noi am sperat sa ajungem la lovituri de departajare”, a recunoscut portarul nationalei Rusiei, Igor Akinfeev,  goalkeeperul lui TSKA Moscova care a aparat suturile de la punctul cu var ale spaniolilor Koke si Aspas. In ceea ce-l priveste pe Stanilav Cercesov, tehnicianul a declarat ca parcursul bun al Rusiei la se datoreaza faptului ca a avut doi ani pentru a pregati turneul, desi nimeni nu ar fi pariat  pe ”Sbornaia”, care nu a castigat niciun meci in 2018 inaintea turneului mondial. Rusia va juca impotriva Croatiei pe 7 iulie, de la ora 21:00.(B.B.)

Koke si-a cerut iertare pentru penalty-ul ratat

 

Hazardul a facut alegerile sale a spus mijlocasul de la Atletico Madrid

Alaturi de  Aspas, mijlocasul Koke (Jorge Merodio) nu a reusit sa inscrie la loviturile de departajare in meciul cu Rusia (3-4) si si-a cerut iertare pentru ratarea care a adus calificarea tarii gazda in sferturile Mondialului:  „La penalty-uri, hazardul a facut alegerile sale. Antrenorul m-a intrebat daca vreau sa execut lovitura si am raspuns ca da. Era responsabilitatea mea si imi cer iertare ca am ratat. Aveam multe sperante la acest Mondial dupa tot ce am facut. „Este de inteles supararea fanilor nostri, pentru ca asteptau mai mult de la Spania. Suntem tristi pentru ce s-a intamplat, dar stiu ca toti cei care au jucat s-au batut pentru tara lor si au dat totul pe teren”. (B.B.)

Federatia spaniola se uita la alt selectioner

Roberto Martinez ar putea antrena La Roja

Dupa eliminarea La Roja de catre Rusia, presedintele Federatiei spaniole de Fotbal(RFEF), Luis Rubiales, a fost intrebat daca il va pastra pe Fernando Hierro in postul de selectioner, cel care l-a inlocuit pe Julen Lopetegui cu doar doua zile inainte de debutul Spaniei la Cupa Mondiala. „Vom astepta cateva saptamani. Trebuie sa ii multumesc lui Hierro si echipei sale pentru devotamentul lor si, in cateva saptamani, ne vom relua munca”, a explicat Rubiales, precizand totodata ca „nu regreta” ca l-a concediat pe Julen Lopetegui reprosandu-i faptul ca a negociat cu Real Madrid fara acordul federatiei, in timpul pregatirilor pentru turneul final din Rusia. Presa spaniola speculeaza ca sefii fotbalului se gandesc deja la Roberto Martinez, antrenorul care a calificat Belgia in optimi.

Croatia, la picioarele „eroului Subasic”

Portarul croat a reusit sa apere trei lovituri de la 11 metri in meciul cu Danemarca

Mii de suporteri s-au adunat in centrele oraselor din Croatia dupa ce nationala antrenata de Zlatko Dalic a invins Danemarca (3-2) gratie performantei portarului Danijel Subasic, care a aparat trei loviturile de departajare. „Croatia s-a calificat la capatul unei drame nebune in fata Danemarcei. Subasic, eroul meciului”, a comentat portalul Tportal. „Subasic, care a aparat trei penalty-uri, a fost eroul meciului. Rakitic a marcat, la randul lui, golul calificarii”, titreaza  cotidianul Vecernji List. Cel mai important meci pentru generatia noastra, a declarat si Luka Modric, capitanul nationalei Croatiei, desi a recunoscut ca a trecut prin moment grele dupa ce a ratat o lovitura de la 11 m in repriza a doua de prelungiri a meciului cu Danemarca. A fost dificil pentru mine sa ratez penalty-ul, pentru ca am studiat toata dimineata cum sa marchez impotriva lui Schmeichel”, a spus capitanul croat.

Selectionerul Danemarcei: aceasta este cruzimea fotbalului

Danezii pleaca acasa dupa penalty uri

Danezii parasesc turneul final din Rusia in ciuda faptului ca portarul lor, Kasper Schmeichel, a reusit sa apere trei penalty-uri, unul dintre ele in prelungiri si doua la loviturile de departajare . Fotbalul poate da dovada de cruzime, spune antrenorul Aage Hareide: „Kasper a facut tot ceea ce a putut pentru a ne asigura ca vom castiga meciul, atat in prelungiri cat si la loviturile de departajare. Insa cei mai buni trei executanti de penalty-uri din echipa noastra au ratat cu totii. Imi pare rau pentru Kasper si pentru intreaga echipa. Cred ca au jucat bine, insa asta se poate intampla loviturile de la 11 m, iar aceasta este cruzimea fotbalului. Croatia este cea mai buna echipa din Europa la jocul pe contraatac”. Kasper Schmeichel a fost urmarit din tribunele arenei din Nizhny Novgorod si de tatal sau, legendarul Peter Schmeichel, care a trait cu intensitate maxima parada fiului sau.

Iniesta se retrage din nationala Spaniei

Andres Iniesta a spus „adio” selectionatei iberice dupa partida cu Rusia din optimile Cupei Mondiale. „Este un moment foarte dificil. Nu este despartirea la care visam, dar in fotbal se intampla astfel de lucruri. Plec cu un gust amar, ca noi toti”, a spus Iniesta. Andres Iniesta a fost rezerva la ultimul sau meci la nationala Spaniei, pierdut cu scorul de 4-5, dupa loviturile de departajare, in fata Rusiei. A intrat pe teren in minutul 67 si a transformat o lovitura de departajare. Iniesta a jucat pentru prima reprezentativa a Spaniei in 131 de meciuri, in perioada 2006-2018. A castigat cu nationala tarii sale Cupa Mondiala in 2010 si Campionatul European in 2008 si 2012.

Cavani, deocamdata in repaus

Atacantul uruguayan Edinson Cavani „ramane in repaus deocamdata si inca nu a facut teste medicale pentru a se stabili accidentarea sa de la pulpa piciorului”, a anuntat  Federatia uruguayana de fotbal, la  reluarea  antrenamentelor pentru meciul cu  Franta din sferturile de finala ale Cupei Mondiale 2018. La 20 km de Nijnii Novgorod, oras in care va avea loc sfertul de finala cu „Les Bleus”, vineri, selectionata Uruguayului a efectuat ieri primul sau antrenament dupa victoria contra Portugaliei, sub comanda selectionerului Oscar Tabarez, insa pe teren au intrat doar jucatorii care nu au fost titulari la meciul de sambata, restul echipei a ramas la recuperare. „Am o durere, am resimtit o usturime in cursul unei actiuni si nu am mai putut continua”, a explicat Cavani la iesirea de pe teren, in minutul 74 al meciului contra Portugaliei, dupa ce inscrisese o dubla decisiva nationala Uruguazului,  victoriosa cu 2-1. „Suntem doar nelinistiti, dar nu putem spune pana la ce punct aceasta accidentare este serioasa”, a declarat selectionerul Oscar Tabarez dupa meci.

 

author avatar
Bogdan Borcea
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger