AcasăSPORTPunterul Zoltan Mesko se visa portar de fotbal

Punterul Zoltan Mesko se visa portar de fotbal

Romanul Zoltan Mesko, calificat in Super Bowl cu echipa New England Patriots, a declarat ca si-ar fi dorit sa fie portar de „soccer”.
Zoltan Mesko a povestit pentru presa mexicana ca in Romania, mai exact la Timisoara, unde el s-a nascut la 16 martie 1986, juca fotbal in fiecare zi, postul preferat fiind cel de portar. „Am stat la Timisoara 11 ani. Jucam toata ziua fotbal, acest sport este o religie in intreaga lume, mai putin in SUA. Jucam pe diverse posturi, dar cel mai mult imi placea cel de portar, pentru ca, atunci cand eram atacant, eram cam lent. Oamenilor le plac povestile oamenilor care nu au nimic si ajung sa aiba un mare succes si care se remarca prin faptul ca sunt umili, asa cum este Chicharito de la Manchester United”, a declarat Mesko, aluzie la atacantul mexican al formatiei pregatite de Alex Ferguson.
Timisoreanul se declara fan al FC Barcelona si al nationalei Germaniei: „Eu am fost mare suporter al echipei Poli Timisoara, iar in prezent imi place mult FC Barcelona, am multe tricouri ale acestei formatii, dar vreau sa-mi cumpar si de la Manchester United. Imi plac jucatori care au fost idoli in tara mea, Gheorghe Hagi si Gheorghe Popescu. Cand eram mic, aveam un tricou al lui Hagi, iar cand am fost la Istanbul si l-am vazut jucand, a fost ca un vis. Popescu este un alt mare jucator al tarii mele. Trebuie sa spun ca-mi mai place sa urmaresc si meciurile jucate de Germania la Cupa Mondiala sau la Campionatul European”.

Emigrati in SUA in ’97

Familia lui Zoltan Mesko a plecat din Romania si s-a stabilit in SUA, in Ohio, in 1997, unde timisoreanul a avut primele contacte cu fotbalul american: „Am inceput sa joc fotbal american, am fost constant si am ajuns aici. Multe din ce am invatat nu au fost datorita unui antrenor, ci faptului ca am experimentat si practicat”.

Primul roman din istoria Super Bowl

Zoltan Mesko, fiu de ingineri, vorbitor de cinci limbi straine si licentiat la Universitatea din Michigan in managementul sportului, va deveni, duminica, primul roman care va juca in SuperBowl, finala campionatului de fotbal american, unde echipa sa, New England Patriots, va intalni formatia New York Giants.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger