AcasăSPORTPuci la Federatia de Ciclism: presedintele Eduard-Carol Novak a fost inlaturat!

Puci la Federatia de Ciclism: presedintele Eduard-Carol Novak a fost inlaturat!

Eduard-Carol Novak a fost campion paralimpic in 2012

Presedintele Federatiei Romane de Ciclism, Eduard-Carol Novak, a fost demis din functie de Consiliul de Administratie al forului, in urma incalcarilor Statutului si Regulamentului de Organizare ale FRC.

Eduard-Carol Novak a fost campion paralimpic in 2012

Eduard-Carol Novak sustine ca demiterea sa reprezinta un abuz realizat cu acordul Ministerului Tineretului si Sportului, deoarece numai el, in calitate de presedinte, putea convoca Consiliul de Administratie al FR Ciclism: „Acum am venit la minister sa ma interesez despre ce este vorba. Conform Statutului, Consiliul de Administratie se poate convoca doar de catre presedinte. Ei au convocat de capul lor, au cerut doi reprezentanti din partea MTS, au facut sedinta si m-au suspendat. Este un abuz! Am cerut control financiar din partea MTS si nu am primit niciun raspuns, parca ii acopera pe oamenii de acolo”.
Printre motivele de indepartare din functie a presedintelui Eduard-Carol Novak se numara si participarea loturilor nationale la campionate mondiale, europene si balcanice fara autorizatie de la MTS, cu sportivi selectionati pe criterii subiective, de cele mai multe ori apartinand CS Intersport Miercurea Ciuc, in detrimentrul altor ciclisti mult mai bine clasati si mai bine cotati, cu sanse reale la medalii.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger