AcasăSOCIALProtest la Baia Mare, după eliberarea șoferului care a zdrobit un cuplu...

Protest la Baia Mare, după eliberarea șoferului care a zdrobit un cuplu în stația de autobuz

baia mareProtest la Baia Mare, după eliberarea șoferului care a zdrobit un cuplu în stația de autobuz

Decizia magistraților de la Baia Mare de a-l elibera pe șoferul care a spulberat doi tineri într-o stație de autobuz pe motiv că acesta nu reprezintă un pericol public a indignat opinia publică.

Oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare, pentru a protesta față de decizia revoltătoare a judecătorilor. Palatul de Justiţie a fost luat cu asalt de cei care contestă punerea în libertate a șoferului! A urmat un protest în tăcere față de decizia luată.

De asemenea, au fost aprinse lumânări în memoria Denisei, tânăra de 20 de ani care a murit pe patul de spital chiar în ziua în care șoferul care a lovit-o grav a ieșit din arest.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au făcut recurs la decizia Judecătoriei. Florin Onaci, de 20 de ani, va fi judecat la Tribunalul Maramureș. El este cercetat în libertate pentru vătămare corporală și ucidere din culpă.

Șoferul, eliberat în aceeași zi în care una din victimele sale a murit

Denisa a decedat luni noapte spre marți, în jurul orei 00.30, atunci când a intrat în stop cardio-respirator. Medicii din Baia Mare au încercat să o resusciteze timp de câteva zeci de minute. În acelaşi timp, soţul ei, Raul, de 23 de ani, a fost transferat la un spital din Cluj, acolo unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale care a durat aproximativ 13 ore.

Șoferul care a produs accidentul a fost reținut luni de poliție, la două zile după accident. Din motive încă neclare, el a scăpat mașina de sub control la o curbă și a intrat pe trotuar, în dreptul unei stații de autobuz din Baia Mare, unde se aflau tânara și soțul ei. Cei doi, care stăteau pe banca din refugiu, au fost loviți în plin.

Imediat după accident, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, dar rezultatul a arătat că nu consumase băuturi alcoolice.

author avatar
Andreea Vlad
687 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger