Prostia omeneasca

Portughezul Cadu a adus titlu pentru CFR Cluj pe terenul rivalilor de la "U"

Televiziunea este una din marile pacaleli ale civilizatiei. Aceasta nastrusnica inventie a cotropit intreaga lume – de la fasa la barba alba – intr-o asemenea masura incat s-au dus de rapa mai toate preocuparile omenesti, care, multe secole, le-au alintat sufletul si mintea urmasilor lui Adam si Eva.

Portughezul Cadu a adus titlu pentru CFR Cluj pe terenul rivalilor de la "U"

Toti, noi toti, de cum ajungem acasa apasam degraba pe butonasul telecomenzii cu nestapanita dorinta de a absorbi pe retinele noastre miraculoasele razele aruncate din cutia cu radiatii. Ca se transmit meciuri, ori stiri, sau scene infioratoare cu sinucideri si  asasinate, cu incendii, cu viituri, chiar plictisitoare emisiuni ale unor matracuce ajunse realizatoare, noi ne benoclam de zor pe aceste sticle cu jocuri colorate, de parca asta a ramas singurul nostru scop in  viata. Adio, cititul unei carti, adio, unei partide de taroc, si alte multe cele…Multumita acestei moderne pasiuni, care, printre altele, ne face varza vederea, oftalmologi s-au imbogatit de pe urma ochelarilor ce trebuie schimbati mai mereu, iar fabricile de televizoare si-au vandut  pe nerasuflate cutiile cu cipuri facute din nisip, ajungand sa se ia la tranta cu marile concerne de automobile. Si eu, ca tot omul, ma holbez la micul ecran cat e noaptea de lunga si, desigur, cat pot prinde din zi. Am vazut atatea meciuri de fotbal in ultimul an ( ce-i drept si multumita lui Mitica Dragomir, care a programat jocuri in tot cursul saptamanii ) incat, in putinele ore de somn, am inceput sa visez ca sunt Messi, ori Cadu batut de Bornescu, ba chiar Alexandru Tudor fluierand de zor intr-un cimpoi, si asa mai departe… Dar trebuie sa spun ca am avut ocazia sa vad, multumita acestei inventii, cum Universitatea Cluj a condus echipa CFR-ului cu 2-0, ca apoi sa piarda cu 3-2, inlesnind astfel trupei lui Andone sa castige campionatul. M-am intristat vazand cum studentii de sub Feleac au dat cu produsul nasal in oala cu fasole, dar cred ca la acest rezultat s-a ajuns in urma prostiei omenesti aflata in capul frumosului Cristea, care nu s-a lasat pana nu si-a procurat cartonasul rosu, lasandu-si echipa in inferioritate. Atat le-a trebuit falsilor ceferisti din Gruia, ca au intors caruta cu roatele in sus, desumflandu-le, cu acest gest, piepturile de curcani aflati in calduri ale domnilor Porumboiu si Becali. Detinatorul prostiei omenesti s-a dovedit, dupa acest meci, finantatorul vasluian, care a debitat o multime de filosofii agrare de care am ras cu pofta.

Tot un fel de prostie omeneasca a exhalat-o giulesteanul prin adoptie George Copos, care ar vrea sa cumpere un ”pachet” de la Chiajna, in care sa se afle Reghecamf si jumatate din echipa sa, o parte din intravilanul comunei  si, de ce nu ?, troita Doamnei Chiajna, cu fostul adapator din piatra de Carara aflat candva la piciorul statuii, demolat si risipit bucatele de necredinciosii comunisti.

Insa cea mai haioasa prostie omeneasca am avut ocazia s-o vad Duminica in jurul orelor 13,30, pe un post de televiziune, ce se intituleaza de stiri, unde o prezentatoare cu capul cat cel de bibilica ( poate din pricina pieptanaturii linse ) ne-a amuzat si, totodata, contrariat vreo  juma de ora, timp in care a cautat, ca intr-o poveste de Creanga, sa afle de la diversi interogati cum o leoaica aflata in tarcul unei gradinii zoologice a reusit sa ii traga o laba si sa-i provoace o mica zgarietura unui individ care s-a apropiat nepermis de gardul protector. Ei bine, aceasta femeie a pus atatea intrebari prostesti ca, la un moment dat, am crezut ca ne aflam la o transmisie dintr-un camin de oligofreni. Vazand toate astea iti spui ca ar trebui sa nu te mai uiti toata vremea la televizor! Dar poti?

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
471 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger