AcasăRecomandariProiectul "galactic" de la Valcea s-a dovedit o mare teapa: Adio, Oltchim!

Proiectul „galactic” de la Valcea s-a dovedit o mare teapa: Adio, Oltchim!

La Valcea s-a urmarit alcatuirea celei mai puternice echipe din istoria handbalului feminin. Ce s-a reusit? Titlul pe plan intern si disputarea unei semifinale de Liga Campionilor. Putin, foarte putin!

Jucatoarele Oltchimului au fost de nerecunoscut pe finalul meciului cu Gyor

Supervedetele Bulatovici, Pineau si Barbosa n-au fortat in returul cu Gyor din motive obiective: jucatoarea din Muntenegru (supranumita „Cristiano Ronaldo al handbalului”) avea semnat un precontract cu gruparea maghiara, iar celelalte doua tocmai ce-si gasisera alte angajamente in strainatate, astfel ca nu mai aveau niciun motiv pentru care sa lupte, joi seara, in sala din Veszprem. Oltchimul managerului Constantin Roibu? Proiect falimentar, la fel ca uzina! Compania „OMV Petrom” – sponsorul principal – isi va retrage finantarea, cum la fel va proceda si Primaria Capitalei; fara bani, trupa din Zavoi va redeveni una de pluton, abandonata in mediocritatea competitiei interne.

Manea a plecat la Krim Ljubljana

La nici 24 de ore dupa eliminarea din Liga Campionilor, pivotul Oana Manea si-a luat „la revedere” de la Oltchim dupa 13 ani petrecuti la Valcea: Manea (38 de goluri in actuala editie a Ligii Campionilor) va evolua din sezonul urmator pentru Krim Ljubljana, campioana Sloveniei. Prima romanca dezertata din Zavoi a fost Ionela Stanca, plecata in Franta, la HC Fleury Loiret.

Strainele au dat bir cu fugitii

Deloc surprinzator, niciuna dintre vedetele aduse din strainatate nu va continua la Valcea si-n sezonul urmator. Katarina Bulatovici s-a inteles tocmai cu Gyor, in timp ce Alexandrina Barbosa o va urma pe Amandine Leynaud in Macedonia, la Vardar Skojpe. Nici Allison Pineau n-a vrut sa mai ramana, cea mai valoroasa handbalista din lotul Frantei urmand a reveni acasa.

Trei milioane de euro pentru zero performanta

In 2012, inaintea startului actualului sezon, conducerea Oltchimului cauta cu disperare finantare pentru completarea bugetului, estimat la trei milioane de euro. „Avem nevoie de acesti bani ca sa ne indeplimim obiectivul, vrem sa aducem Liga Campionilor la Valcea”, a fost mesajul cu care s-a incercat sensibilizarea romanilor. Cu ajutor inclusiv de la factorii politici, si nu numai, s-au gasit bani pentru salariile de peste 200.000 de euro ale vedetelor Bulatovici, Pineau, Barbosa sau Jovanovici! Drept rasplata, acestea si-au bagat picioarele in proiectul Oltchim inca de la jumatatea sezonului.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger