Cauta

Procurorii DIICOT bat la usa lui Mircea Sandu

Inca o zi incarcata de emotii pentru oamenii din fotbal. La prima ora a diminetii, fosti membri ai Comitetului Executiv al FRF s-au trezit cu mascatii la usa, ca sa pastram termenii la moda.

Mircea Sandu incepe sa devina un client fidel al organelor de ancheta din Romania

Procurorii DIICOT i-au audiat, ieri, la sediul central al institutiei, pe Patritiu Abrudan si Iuliu Muresan, de la Botosani fiind asteptat sa soseasca pentru a da explicatii si Cornel Sfaiter. Concomitent, sediul FRF era calcat de „mascati”; pentru moment, s-au ridicat doar documente si alte materiale considerate probe la dosar. Potrivit unor surse judiciare, in perioada 2010-2012 s-a constituit un grup infractional organizat al carui scop era insusirea a mai mult de un milion dolari. Din cate se pare, banii oferiti Federatiei Romane de Fotbal de catre FIFA au fost supusi unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice si fizice. Tinta oamenilor legii ar fi Mircea Sandu, fostul sef de la „Casa Fotbalului”, al carui razboi cu succesorul sau, Razvan Burleanu, este arhicunoscut.

„Nasu’” se apara: „Banii nu pot sa dispara!”

Mircea Sandu sustine ca banii proveniti de la forurile internationale au fost cheltuiti conform acordului incheiat de FRF cu FIFA: „Banii nu pot sa dispara din Federatie, in niciun caz! Banii erau pentru diverse proiecte – fotbal feminin, arbitri, juniori etc. E foarte greu sa faci ceva in afara de ce e stipulat acolo, pentru ca trebuie sa dai raportul. Nu se aloca bani oricum, nu se pot cheltui bani oricum. Pentru mine e surprinzator ca a aparut acest caz. Nu am absolut nicio emotie! Bilantele noastre financiare sunt depuse la Ministerul de Finante. Din punctul meu de vedere, nu exista aceasta cauza”.

Baza de la Buftea, construita la suprapret?

Nu este exclus ca ancheta procurorilor DIICOT sa vizeze costurile de ridicare a bazei de la Buftea, loc de cantonament pentru loturile nationale. Din cate se pare, FRF ar fi umflat pretul total al investitiei, de 3,5 milioane de euro. Baza sportiva de la Buftea a fost ridicata intre 2009 si 2011, pe cand Mircea Sandu era presedintele Federatiei. La inaugurare a venit si Sepp Blatter, seful FIFA la acea vreme.
Exista informatii ca procurorii considera nejustificate sumele de constructie si proiectare a bazei. Doar hotelul in care sunt cazati jucatorii ar fi avut un pret final de 2,4 milioane de euro, cu 600.000 de euro platiti doar pentru proiectare! Suspiciuni de suprapret persista si asupra terenurilor artificiale din interiorul bazei, pentru unul dintre ele platindu-se suma de 500.000 de euro (plus TVA)!

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version