AcasăRecomandariPrintul Faisal bin Turki bin Nasser nu-l vrea selectioner pe Olaroiu

Printul Faisal bin Turki bin Nasser nu-l vrea selectioner pe Olaroiu

Trecerea lui Cosmin Olaroiu de la Al Ahli Dubai la carma echipei  nationale a Arabiei Saudite s-a decis la cel mai inalt nivel.

Cosmin Olaroiu inca mai are parte de contestatari printre sauditi

Si, totusi, nu toata familia regala saudita a fost de acord cu aceasta mutare. Cel mai mare contestatar al antrenorului roman este printul Faisal bin Turki bin Nasser, nume important in Arabia Saudita si conducator al clubului Al Nassr (liderul clasamentului), patronat chiar de familia sa! Ca nepot al lui Sultan bin Abdulaziz (Printul Coroanei intre 2005 si 2011, al doilea in ordine ierarhica dupa Rege), presedintele lui Al Nassr afirma ca nu poate uita cum Olaroiu i-a jignit unchiul cu ani in urma. Se intampla in 2009 cand Cosmin Olaroiu, pe atunci „principal” la Al Hilal, a aruncat pe jos cu un tricou care avea imprimat chipul printului Sultan bin Abdulaziz, jignire peste care sauditii n-au putut trece, tehnicianul roman fiind nevoit sa paraseasca tara si sa profeseze in Qatar (a preluat formatia Al Sadd). „Respect deciziile Federatiei Saudite de Fotbal, inteleg ca cei de acolo au tot dreptul de a alege un selectioner potrivit pentru echipa noastra.

Printul Faisal bin Turki bin Nass

Dar, recunosc ca am fost surprins de negocierile cu Olaroiu, un tehnician care a fost fortat sa plece din tara noastra ca urmare a unei sanctiuni disciplinare. In Arabia Saudita avem trasa o linie rosie si, oricat am fi de toleranti, nu putem jigni simbolurile natiunii noastre! Eu, personal, nu am uitat jignirea adusa de Olaroiu, iar prin acest mesaj imi declar oficial pozitia cu privire la aceasta situatie. Respect deciziile Federatiei, dar vreau sa le amintesc celor care au uitat despre ce antrenor este vorba”, a reactionat printul Faisal bin Turki bin Nasser.
Cosmin Olaroiu va conduce doar pentru o luna de zile echipa nationala a Arabiei Saudite, fix pe durata Cupei Asiei la fotbal. Competitia va fi gazduita in luna ianuarie de Australia, sauditii urmand a intalni, in grupa B, reprezentativele Uzbekistanului, Chinei si Coreei de Nord.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
882 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger