AcasăSPORTPrintul Ali bin Al Hussein, impins de Anglia la sefia FIFA

Printul Ali bin Al Hussein, impins de Anglia la sefia FIFA

Ali bin Al Hussein este principalul pericol pentru Sepp Blatter

Elvetianul Sepp Blatter simte ca pierde teren in cursa pentru un nou mandat la conducerea FIFA si asta mai ales dupa ce s-a aflat ca principalul contracandidat, printul iordanian Ali bin Al Hussein, are parte de sprijinul unei importante federatii europene.

Ali bin Al Hussein este principalul pericol pentru Sepp Blatter

Dupa ce le-au facilitat arabilor accesul spre controlul Premier League, prin clubul Manchester United, englezii spre pregatesc sa puna umarul la cucerirea FIFA. Printul iordanian Ali bin Al Hussein, candidat la alegerile din 29 mai, a anuntat ca este sprijinit de Federatia Engleza, cel mai puternic aliat al sau: „Am primit sase recomandari, cu una mai mult decat minimum necesar. Am vrut sa respect confidentialitatea, dar am primit acceptul federatiilor sa vorbesc. Nominalizarile mele au venit din Anglia, SUA, Belarus, Malta, Georgia si Iordania”. Platforma printului Ali se bazeaza pe o reforma drastica a FIFA, pe care o va dezvalui pana la alegerile de peste patru luni: „Nu voi sta inca patru ani sa asist la aceleasi lucruri. Am incercat tot timpul sa reformez FIFA pe cat de mult am putut, iar cel mai bun lucru este sa candidez la presedintie. Imi doresc sa avem o discutie deschisa si onesta”.
De remarcat ca arabii controleaza deja handbalul, prin persoana lui Hassan Moustafa, presedintele Federatiei Internationale. Omologul lui Blatter este acuzat de europeni ca a permis Qatarului sa naturalizeze 16 jucatori inaintea Campionatului Mondial desfasurat la Doha. „Inchirierea” unor staruri de nivelul portarului Sarici a permis Qatarului sa dispute finala C.M. „Acelasi pericol pandeste si fotbalul”, sustine presa sportiva de pe continent, temerea fiind ca seicii vor proceda intocmai in vederea turneului final din 2022, gazduit, evident, de Qatar!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger