AcasăSPORTPrimul meci, primul scandal pentru Dan Petrescu!

Primul meci, primul scandal pentru Dan Petrescu!

Dupa ce in urma cu un an si jumatate s-a certat cu Gheorghe Hagi, la Galatasaray, bosniacul Zvjezdan Misimovic l-a suparat si pe noul sau antrenor de la Dinamo Moscova, romanul Dan Petrescu.

La Stuttgart, Dan Petrescu s-a ocupat personal de inlocuirea bosniacului

In ianuarie 2011, pe vremea cand Gheorghe Hagi isi exercita cel de-al doilea mandat pe banca tehnica a gruparii Galatasaray Istanbul, intre machidon si fotbalistul Zvjezdan Misimovic a izbucnit un ditamai conflictul, scandal incheiat cu punerea mijlocasului pe lista de transferuri.

Misimovic paraseste terenul si, probabil, pe Dinamo Moscova

In presa turca au urmat atacuri violente formulate de bosniac la adresa antrenorului, altfel un personaj extrem de respectat la Istanbul. „Hagi a fost foarte mare ca fotbalist, insa este imposibil sa spun acelasi lucru si despre felul cum antreneaza. Consider ca nu intelege deloc meseria asta! Aproape toti colegii mei sunt de aceeasi parere! De altfel, cand lua o decizie, radeam cu totii de el!”, afirma la vremea respectiva Misimovic, un jucator in schimbul caruia Galatasaray platise formatiei FC Nurnberg, in 2010, suma de 7 milioane de euro.

"Bursucul" a atacat la conferinta de presa subiectul "Misimovic"

La scurt timp, deranjati si ei de interviurile obraznice ale bosniacului, baskanii de la Cim Bom au decis sa-l vanda pe Misimovic la Dinamo Moscova, chiar daca doar pentru 4,5 milioane de euro.

Spre ghinionul sau, in august 2112, mijocasul a dat peste un fost coleg al lui Hagi din „Generatia de Aur”. Vinerea trecuta, Dan Petrescu a fost „uns” antrenor la Dinamo Moscova, iar vestea nu l-a bucurat foarte tare pe fotbalistul in varsta de 30 de ani, Zvezdan afland ca „Bursucul” nu doar ca a jucat impreuna cu Hagi (la Steaua si la nationala Romaniei), dar este si un foarte bun prieten al acestuia – vezi tridentul Hagi- Popescu-Petrescu.

Schimbat in minutul 38 pe „Mercedes-Benz Arena”

Miercuri, la primul meci pe banca moscovitilor – duelul VfB Stuttgart – Dinamo Moscova, scor 2-0, din play-off-ul Europa League – Petrescu a avut mari batai de cap cu elevii sai, dar mai cu seama in ceea ce-l priveste pe Zvjezdan Misimovic. Bosniacul a facut figuratie in spatele varfului impins Kevin Kurányi, asa ca „Bursucul” a decis in minutul 38 sa-l schimbe pe „optarul” lui Dinamo, aruncandu-l in lupta pe Igor Semshov.

In momentul inlocuirii, Dan Petrescu l-a mangaiat parinteste pe mijlocas, dar acesta a inteles deja ca va trebui sa-si caute un nou angajament. „Misimovic este capabil de mai mult. Dar, pentru a juca bine, trebuie sa munceasca din greu. Daca nu trage tare, nu poate juca!”, a fost verdictul antrenorului roman, dat la conferinta de presa de dupa meci. Raspunsul bosniacului nu s-a lasat asteptat. „Aceasta este opinia antrenorului, dar eu m-am daruit complet. Nu stiu alti jucatori care sa fi facut mai mult la Stuttgart. Daca a spus asa, e treaba lui, eu nu am ce sa schimb!”.

Petrescu a cerut 20 de milioane de euro pentru transferuri

Kevin Kurányi este capitanul lui Dinamo, dar Petrescu cere "varf"!

Tehnicianul de la Dinamo Moscova le-a predat elevilor sai tactica pentru prima mansa cu VfB Stuttgart in engleza si romana (cu ajutorul traducatorului) dar si in rusa, stapanind foarte bine intructiunile specifice fotbalului. Dan Petrescu a explicat dupa meci ca a avut foarte putin timp la dispozitie pentru a schimba ceva si asteapta pauza din septembrie, cu ocazia meciurilor echipelor nationale. “Sunt doar de trei zile la Dinamo! Nu stiu de nu sunt pregatiti. Astept minipauza care va veni peste 10 zile. Pana atunci, jucam cu Lokomotiv Moscova, returul cu VfB, apoi cu Kuban Krasnodar. Avem nevoie de intariri pentru fiecare post. Conducerea trebuie sa ia repede o decizie si cat mai curand sa apara cativa jucatori noi”, a spus Petrescu, care a cerut un buget de 20 de milioane de euro pentru transferuri.

author avatar
Sebastian Stan
458 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger