AcasăSPORTPrimele zile la Olimpiada pentru Romania, primele dezamagiri: inceputul dezastrului

Primele zile la Olimpiada pentru Romania, primele dezamagiri: inceputul dezastrului

Prima zi la Olimpiada pentru Romania, primele dezamagiri. Si este doar inceputul dezastrului pentru o natiune care a renuntat de multa vreme sa mai puna pret pe sport.

Cea mai mare suparare ne-au provocat-o handbalistele. Intr-o grupa cu Norvegia, Brazilia, Muntenegru si Spania, echipa noastra era obligata sa inceapa turneul cu doua puncte. Partida impotriva Angolei (19-23) trebuia sa reprezinte un simplu antrenament cu public, o incalzire pentru urmatorul duel, impotriva braziliencelor (azi, de la 22.40). In loc de asta am avut parte de chin si regrete tardive.

S-a jucat enervant de mult pe Neagu. O fi Cristina cea mai valoroasa handbalista a lumii, dar ea n-a prins decat vreo doua, trei sedinte de pregatire in ultimele zile, venind dupa o accidentare grava. „Neagu a avut doar trei antrenamente cu echipa in ultimele sase saptamani”, s-a lamentat selectionerul Thomas Ryde.

In „sferturi” se califica primele patru

Ca sa mai spere la calificare, Romania are acum nevoie de macar doua victorii in aceasta grupa infernala. Merg mai departe in sferturile de finala primele patru echipe. „Vrem aurul olimpic! Sper sa fie acesta dusul rece inainte de a incepe meciurile grele. Parca nu ne legam, n-am avut ritm, n-am avut timing. Trebuie sa ne revenim, calificarea este inca in mana noastra. Am demonstrat ca suntem o echipa mare, dar numai daca suntem unite si jucam impreuna”, a declarat selectionerul Thomas Ryde dupa esecul cu Angola.

Au parcat autobuzul in poarta

Teresa Almeida este noua senzatie a handbalului femin. La o inaltime de 1,78 metri, cantareste 98 de kilograme. E drept ca angolezii au parcat autobuzul in poarta, dar Teresa a facut adevarate minuni (10 interventii decisive) in fata superstarurilor Neagu sau Geiger. Goalkeeper-ul african a dovedit o agilitate nebanuita pentru o persoana atat de corpolenta, paradele sale fiind insotite de aplauzele spectatorilor brazilieni.

3-  locul ocupat de Romania la ultimul turneu major la care a participat – Campionatul European din Danemarca

Branza a facut-o de oaie

Pornite ca mari favorite, spadasinele Ana Maria Branza, Simona Gherman si Simona Pop au facut-o de oaie. Branza a parasit competitia individuala de spada in faza „optimi”, in timp ce Pop si Gherman au luat bataie inca din primul meci! „Orice as spune acum suna a cliseu… In scrima sunt zile si Ziua… aceea in care simti ca nimic nu te poate atinge. Ei bine, asa a fost la inceput, pana am dat cu capul in «marele zid coreean». Nu este loc si nici timp de regrete! Inutil sa ma gandesc la ce as fi putut sa fac in plus (…) Vreau doar sa va asigur ca suntem bine si la fel de unite! Mai avem patru zile la dispozitie pentru a pregati meciurile pe echipe!”, a reactionat Ana Maria Branza.

Dragulescu, in finala la sarituri

Singura veste buna a zilei de sambata a fost calificarea lui Marian Dragulescu in finala la sarituri (la sol, din pacate, a avut doua ezitari). Cel mai titrat gimnast roman in activitate s-a calificat in finala de la sarituri cu nota de 15.283, a treia nota din concurs. De asemenea, Andrei Muntean a obtinut calificarea in finala de la paralele.

Intr-o previziune a Sports Illustrated, Romania va obtine la Jocurile Olimpice doar patru medalii. Si niciuna nu va fi de aur.

Mai este si soare la Rio: Andreea si ippon-ul

Pana la urma, rasare cat de cat si soarele pe strada noastra. Duminica, judoka Andreea Chitu a obtinut calificarea in sferturile de finala de la Jocurile Olimpice, in urma victoriei prin ippon, realizate in fata reprezentantei Spaniei, Laura Gomez. Aseara, Andreea urma sa o infrunte pe Odette Giuffrida (Italia).

Scandalul Kappa. Si pe deasupra, mai sunteti si rupti in fund!

Echipamentul cu care sportivii nostri au facut deplasarea lui Rio de Janeiro este de belea. Adica prost. De fapt, e contrafacut. Ancheta apartine colegilor de la Gazeta Sporturilor, care luni au anuntat ca vor face publice dovezile irefutabile potrivit carora lotul olimpic al Romaniei a mers la marele regal sportiv din Brazilia cu un echipament oficial teoretic creat de firma Kappa, practic un fals. Nici nu au inceput bine Jocurile Olimpice de vara, ca o parte a delegatiei noastre se confrunta cu o problema deloc de trecut cu vederea, fiind vorba tocmai despre un aspect ce sare in ochi foarte usor. Unii sportivi au reclamat faptul ca s-au trezit cu echipamentul din dotare deteriorat. Principalele hibe au aparut la tricouri, unde s-a constatat ca au inceput sa se desprinda aplicatiile, semn ca lipiciul este pe duca. Recent, oarecum ceva asemenator au patit si fotbalistii nationalei Elvetiei, la turneul final Euro 2016. In cazul lor, intr-un singur meci, s-au rupt sase tricouri. Numai ca firma Puma a gasit si o explicatie: tricourile de joc au fost calcate in prealabil cu fierul incins.

author avatar
National
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger