AcasăSPORTPrimele sancțiuni după scandalul de rasism de la finala EURO 2020. Mai...

Primele sancțiuni după scandalul de rasism de la finala EURO 2020. Mai multe persoane arestate

angliaPrimele sancțiuni după scandalul de rasism de la finala EURO 2020. Mai multe persoane arestate

După înfrângerea Angliei în finala EURO 2020, trei dintre jucătorii englezi au fost bombardați cu mesaje rasiste pe rețelele sociale. Fanii s-au dezlănțuit împotriva jucătorilor de culoare – Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka – cei care au ratat loviturile de departajare, pecetluind victoria Italiei.

Poliția britanică a aplicat primele sancțiuni după scandalul de rasism din Anglia. Patru persoane au fost arestate pentru insultele rasiste aduse pe rețelele de socializare, citată de Reuters. Comentariile ofensatoare primite de trei jucători de culoare pe Facebook, Instagram și Twitter au fost analizat de o echipă de specialiști, a indicat poliția.

Trei jucători de culoare, victime ale abuzurilor rasiste după penalty-urile ratate în finală

Abuzuri împotriva celor trei jucători au fost condamnate pe scară largă, iar guvernul britanic a promis că va acționa împotriva rețelelor de socializare dacă acestea nu vor îndepărta mai rapid materialele ofensatoare. „Colaborăm îndeaproape cu platformele de socializare, care furnizează datele de care avem nevoie pentru ca anchetele să avanseze”, a declarat un responsabil al poliției, Mark Roberts.

„Dacă vă identificăm că sunteți în spatele acestei infracțiuni, vă vom urmări și veți face față consecințelor grave ale faptelor voastre rușinoase”, a adăugat el.

Premierul britanic Boris Johnson a promis că va lua măsuri pentru a lupta împotriva abuzurilor rasiste în mediul online, dar și alți miniștri au fost acuzați de ipocrizie fiindcă nu i-au condamnat pe cei care i-au huiduit pe jucători la începutul turneului.

author avatar
Andreea Vlad