AcasăRecomandariPrimaria Galati a sponsorizat cu 100.000 de euro un asemenea meci: "Neamtul"...

Primaria Galati a sponsorizat cu 100.000 de euro un asemenea meci: „Neamtul” Ciocan se bate cu un pedofil!

Galatenii s-au indragostit de box, mai ales dupa ce Lucian Bute a devenit peste Ocean campion mondial. Cum, insa, „Mister KO” are programat urmatorul meci abia in 2014, moldovenii se multumesc sa-l vada in ring pe Cristian Ciocan, intr-o gala incendiara, dar si controversata!

Meciul dintre Ciocan si Larsen va fi transmis in direct de Eurosport

Transmisa in peste 68 de tari, gala de pe patinoarul „Dunarea” ii aduce lui Cristian Ciocan cel mai puternic adversar intalnit in intreaga cariera. La 38 de ani, norvegianul Leif Larsen se lauda cu 17 victorii in palmares (14 prin KO) din 15 meciuri disputate; unica infrangere – „discutabila”, dupa cum sustin specialistii – a venit in fata cubanezului Odlanier Solis. Asadar, din punct de vedere sportiv, despre Leif Larsen se poate spune ca are un CV impresionant: nordicul a inceput ca atlet, bifand un loc 4 la „mondialul” de juniori din ’94, in proba de aruncarea greutatii, dar s-a plictisit, trecand Oceanul in 1998 pentru a da probe in fotbalul american la un colegiu din SUA. Transferat de Buffalo Bills, doi ani mai tarziu, a jucat pana-n 2002 pentru puternica grupare din New York, ajungand sa fie mai bine cotat decat superstarul Tom Brady. O accidentare grava l-a fortat sa-si incheie cariera de in fotbalul american, Larsen revenind imediat in Norvegia, unde a inceput sa practice boxul. A debutat la profesionisti in 2003 si a facut-o in stil de mare viitor campion: KO in mai putin de doua minute cu slovacul Ladislav Slezak!

Incarcerat aproape doi ani

Derapajele lui Larsen, promovate in presa locala

Intre ianuarie 2006 si septembrie 2010, numele lui Leif Larsen nu mai apare trecut in analele boxului. Desi pentru unii poate parea ciudata aceasta „disparitie” a pugilistului, explicatia e una simpla: norvegianul a avut mari probleme cu legea! A fost acuzat ca a abuzat sexual de sase copii minori – cinci baieti si o fata -, cu varste cuprinse intre 9 si 16 ani. Desi a negat acuzatiile, Larsen s-a trezit aruncat in inchisoare pentru un an si 10 luni si si-a inceput perioada de detentie imediat dupa victoria obtinuta impotriva lui Karoly Kovacs (ianuarie 2006). In 2009, adversarul lui Cristian Ciocan a fost acuzat si de doi baieti (14, respectiv 16 ani) ca i-a abuzat sexual.

Sex in schimbul protectiei impotriva mafiotilor

Acest al doilea caz a facut valva in intreaga peninsula scandinava. Judecat in stare de arest, Leif Larsen a fost in cele din urma eliberat pe motiv ca relatiile sexuale s-ar fi consumat cu acordul minorilor! Initial, pustii afirmau ca boxerul le-ar fi oferit bani, dar, in cele din urma, procurorii au stabilit ca, de fapt, minorii i s-au oferit pe tava lui Larsen cu conditia ca acesta sa-i protejeze de dealerii de droguri.

Presa norvegiana a mers pe varfuri

Interesant este ca arestarea lui Larsen a fost discutata mai multe pe forumuri decat in presa norvegiana. In februarie 2009, momentul celei de-a doua incarcerari, jurnalistii de la „Verdens Gang” au publicat un articol timid despre situatia boxerului: materialul in cauza a fost ilustrat cu o poza blurata de-a lui Larsen, fara a i se da numele sportivului, chipurile pentru a-i proteja cariera. S-a scris doar atat: „Inculpatul este un sportiv in varsta de 33 de ani (fix varsta lui Larsen), cel mai bun in ceea ce face si care, inainte de 2005, castiga milioane de dolari peste hotare”.

Marius Stan sponsorizeaza gala cu 100.000 de euro

Gala in care meciul vedeta este Cristian Ciocan vs. Leif Larsen ar fi trebuit sa se dispute la Constanta. In urma cu mai putin de o luna, clubul german EC Boxing, la care este legitimat romanul Ciocan, a anuntat ca are mari probleme financiare, astfel ca tot evenimentul s-a mutat la Galati (orasul natal al lui Cristian Ciocan), unde, se spune, Primaria Galati a acceptat sa sponsorizeze gala cu 100.000 de euro. Meciul cu Larsen este al doilea consecutiv pe care „neamtul” Ciocan il disputa la Galati, dupa cel castigat in februarie cu Oleksiy Mazikin.

author avatar
Cristi Ionita
1.786 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger