AcasăSPORTPrietenul Balint, in stand-by la Viitorul

Prietenul Balint, in stand-by la Viitorul

PRIETENIE. Hagi a vazut promovarea Viitorului de la tribuna oficiala, impreuna cu Balint
PRIETENIE. Hagi a vazut promovarea Viitorului de la tribuna oficiala, impreuna cu Balint

Dupa ce Viitorul Constanta, echipa patronata de el, a reusit promovarea in Liga 1, Gica Hagi a anuntat ca nu va schimba banca tehnica. Totusi are un varianta de „backup”, in cazul in care Catalin Anghel va pune in pericol obiectivul gruparii din Ovidiu: locurile 1-10!

In weekendul care a trecut s-au decis si cele patru echipe care vor promova in Liga lui Mitica. CSMS Iasi (fosta Politehnica Iasi) si Viitorul Constanta au luat examenul din Seria 1, in vreme ce din Seria 2 au ajuns pe prima scena formatiile Gloria Bistrita si Gaz Metan Severin. Cel mai fericit patron a fost, de departe, Gheorghe Hagi, cel care care a reusit sa aduca Viitorul Constanta din Liga 3 in primul esalon, asta in doar trei sezoane. Ieri, „Regele” a anuntat ca, la nivelul bancii tehnice, nu va face schimbari. „Antrenor va fi tot Catalin Anghel, care a condus echipa si in esaloanele inferioare.

CONFIRMAT. Catalin Anghel ramane "principal"pentru Liga 1

Eu am societate pe actiuni si vor mai fi actionari. E clar ca nu voi ramane singur si vreau parteneri seriosi si puternici langa mine”, a spus Hagi, primul proprietar de club in Liga 1 care a jucat fotbal la nivel inalt. In varsta de 37 de ani, Catalin Anghel a evoluat in tinerete la echipele Farul si Viitorul, ambele din Constanta, dar a jucat si dincolo de granitele tarii, la BVSC Budapesta (Ungaria) si Stal Alchevsk (Ucraina). Din 2009, Anghel a fost cooptat de Hagi in proiectul Academiei, fiind „uns” antrenor principal la gruparea Viitorul, formatie care activa in Liga 3.

Primele 10 etape sunt hotaratoare pentru Anghel

FERICIRE. Jucatorii Viitorului au facut hora bucuriei dupa promovoarea in Liga 1

Desi patronul Viitorului a anuntat ca ii da credit tehnicianului care a promovat echipa, Hagi si-a facut si un plan de rezerva. Fostul mare fotbalist afirma ca obiectivul echipei in stagiunea 2012 – 2013 este o clasare in primele 10 locuri ale Ligii 1, „salvarea de la retrogradare” neintrand in discutie. In cazul in care debutul in Liga lui Mitica va fi nesatisfacator pentru antrenorul Catalin Anghel, din etapa 10, pe banca tehnica a constantenilor, ar putea aparea cel mai bun prieten a lui Hagi, Gabi Balint. Cei doi au lucrat impreuna in mai multe randuri, Balint secondandu-l pe „Rege” la nationala Romaniei, la Politehnica Timisoara si la Galatasaray Istanbul (in primul mandat).

PASIONAT. Hagi nu poate sa stea departe de fotbal

Gabi Balint este momentan liber de contract, dupa ce a incheiat socotelile cu nationala Moldovei. In prezent, Balint este colaborator la DigiSport.

author avatar
Sebastian Stan
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger