AcasăRecomandariPrezentarea romanului la Al Ahli, eveniment in Golf: Oli, mai tare ca...

Prezentarea romanului la Al Ahli, eveniment in Golf: Oli, mai tare ca Ancelotti!

„Nici macar italianul Carlo Ancelotti nu s-a bucurat de un asemenea interes din partea presei la prezentarea sa ca antrenor al echipei Real Madrid”, este concluzia trasa de jurnalistii arabi dupa conferinta sustinuta luni seara, la Dubai, de Cosmin Olaroiu.

Trecerea celui mai bine platit tehnician din zona Golfului de la Al Ain la Al Ahli a fost subiectul verii in fotbalul arab. Cosmin Olaroiu s-a lasat asteptat la Dubai, sosirea sa in Emirat amanandu-se cu o zi, luni in loc de duminica, ceea ce a facut ca interesul in jurul conferintei sale de presa sa atinga cote nemaiintalnite. Peste 70 de jurnalisti s-au inghesuit sa-l vada pe fostul tehnician stelist, televiziunea nationala transmitand in direct „evenimentul zilei de luni”. Intr-o zona obisnuita sa vada la lucru nume mari din sportul rege (Raul sau Maradona inca activeaza in Golf), televizarea conferintei de prezentare a romanului Cosmin Olaroiu reprezinta, intr-adevar, un eveniment!

Cum era de asteptat, prima intrebare care i-a fost adresata s-a referit la neasteptatul sau „transfer” de la campioana la vicecampioana Emiratelor , iar „Oli” a raspuns: „Consider ca, in viata, fiecare trebuie sa ia cea mai buna decizie pentru el si pentru familia lui. Asa am facut si eu. De aceea sunt aici. Nu-s ingrijorat de reactia suporterilor lui Al Ain la urmatorul meci direct, ei nici nu cunosc toate dedesubturile plecarii mele de acolo. Important e sa respectam alegerile altora”. Ca un profesionist, Olaroiu a evitat sa le promita fanilor noii sale formatii castigarea titlului din chiar primul sezon: „Am acceptat aceasta noua provocare si fiti convinsi ca eu cred in proiectul pe care mi l-au prezentat cei de la club. Am obiectivele mele personale. In primul rand, vreau sa castigam jucand un fotbal de calitate”. Cel mai probabil, tehnicianul roman tinteste nu doar titlul in Emirate, ci si Liga Campionilor Asiei!

Cosmin Olaroiu a semnat un contract pe trei ani cu Al Ahli, perioada in care va castiga 15 milioane de dolari!

Vasile Iordache, inlocuit cu Eugen Nae

Conferinta de presa a fost urmata de un prim contact cu noii sai elevi. La antrenament a fost prezenta intreaga conducere a clubului, in frunte cu Seicul Abdullah Saeed al Leusha. De remarcat ca din staff-ul tehnic al lui Olaroiu nu mai face parte Vasile Iordache, portarul legendar al Stelei preferand sa puna capat aventurii sale in fotbalul arab. Noul antrenor cu portarii este Eugen Nae, „secund” in Ghencea pana in sezonul trecut.

Debutul oficial al lui Cosmin Olaroiu pe banca formatiei Al Ahli va avea loc in data de 30 august, cand este programata Supercupa Emiratelor, meci cu Al-Ain, fosta sa echipa.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger