AcasăSPORTPreţul poliţelor RCA, plafonat! Guvernul a adoptat Hotărârea. La ce nivel vor...

Preţul poliţelor RCA, plafonat! Guvernul a adoptat Hotărârea. La ce nivel vor fi înghețate tarifele

RCACât vor plăti românii pentru polițele RCA după plafonare. Anunțul ASF / Proiectul a ajuns pe masa Ministerului Finanțelor

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, îngheţarea temporară a tarifelor poliţelor RCA. Proiectul înaintat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prevede plafonarea tarifelor pentru şase luni.

Ciucă anunţase încă de la începutul şedinţei de Guvern că va condiţiona această plafonare de elaborarea în 6 luni a modificărilor legislative care să asigure evitarea unor astfel de derapaje pe piaţa asigurărilor.

A fost aprobat proiectul de hotărâre

Măsura a fost fi decisă prin aprobarea proiectului de hotărâre privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

„Prin aplicarea acestei măsuri se elimină potenţialul impact negativ al creşterii preţurilor inclusiv ca urmare a inflaţiei şi a luării în calcul a ultimului tarif de referinţă publicat de către ASF în luna martie 2023”, se precizează în document.

Care vor fi noile tarife?

Preţul poliţelor RCA va fi îngheţat la nivelul tarifului de la data de 28 februarie 2023.

Reprezentantul ASF, Cristian Roşu a spus în şedinţă că elementele acestei hotărâri de guvern se referă la modul de vânzare efectivă a poliţelor RCA pentru următoarele şase luni, iar aceste tarife calculate şi ofertate către asigurători vor fi cele de la sfârşitul lunii februarie 2023.

De asemenea, se vor plafona şi comisioanele de distribuţie, la nivelul de 8%, iar toţi asiguratorii vor calcula aceste tarife la nivelul B0, însemnând baza de la care se porneşte orice calcul care ulterior va fi bonusat sau malusat în funcţie de istoricul de daune şi de comportament a acestora în anii ulteriori„, a mai transmis ASF.

author avatar
Andrei Ștefan
423 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger