AcasăSPORTPreședintele FRF a făcut anunțul mult așteptat: Când s-ar putea încheia campionatul

Președintele FRF a făcut anunțul mult așteptat: Când s-ar putea încheia campionatul

Președintele FRF a făcut anunțul mult așteptat: Când s-ar putea încheia campionatulPreședintele FRF a făcut anunțul mult așteptat: Când s-ar putea încheia campionatul

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF) Răzvan Burleanu a făcut câteva precizări referitoare la momentul în care s-ar putea termina campionatul de fotbal în România.

Oficialul FRF a explicat vineri că are mari îndoieli că Liga I se mai poate încheia pe teren având în vedere numărul mare de jucători infectati cu COVID-19.

„Cu siguranță asta ne-am dorit încă de la bun început, competițiile să se termine pe teren, dar în momentul de față am mari îndoieli că Liga I se mai poate încheia pe teren, luând în calcul toate aceste cazuri pe care le avem și care vedem că de la zi la zi cresc.

Și când spun că am mari îndoieli că această competiție se mai poate termina pe teren, mă refer fără că integritatea sportivă să nu aibă de suferit, fără că sănătatea jucătorilor să nu aibă de suferit”, a declarat Răzvan Burleanu.

Ce echipă ar urma să fie campioana României

Răzvan Burleanu a precizat că până în prezent nu s-a decis ce echipă ar putea fi desemnată campioană dacă Liga I se va întrerupe înainte de final.

„Nu am un răspuns la această întrebare, eu am solicitat în repetate rânduri Ligii Profesioniste de Fotbal și cluburilor de Liga I să se întâlnească într-o Adunare Generală și să stabilească scenariile pentru orice situație în care s-ar afla, de aceea în momentul de față avem această incertitudine, nimeni nu știe în momentul de față cine va merge în Europa League dacă se va opri campionatul, cine va merge în Champions League și cine va retrograda.

Eu am solicitat LPF să ia în calcul toate aceste variante. Prin urmare tot Liga Profesionistă de Fotbal și cluburile trebuie să decidă acest lucru, numai că în momentul de față cu siguranță vor fi și foarte multe cluburi nemulțumite”, a precizat Răzvan Burleanu la evenimentul de prezentare a echipamentului lotului olimpic al României pentru Jocurile Olimpice de la Tokio din 2021.

Cluburile cu jucători infectați cu SARS-CoV-2 ar trebui sancționate!

„Cu siguranță că ar trebui sancționate cluburile care au cazuri de coronavirus de către federație, prin Comisia de disciplină, cât și de către autoritățile statului, mai ales că avem un protocol medical cu sancțiuni”, a mai explicat președintele FRF.

Până în prezent, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu coronavirus în rândul jucătorilor și angajaților de la cluburile FC Botoșani, FC Dinamo, CFR Cluj și Universitatea Craiova. Meciurile celor patru formații au fost suspendate, iar DSP-ul a deschis mai multe anchete epidemiologice.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger