AcasăSPORTPreşedintele Barcelonei explică: de ce nu mai poate rămâne Messi pe Camp...

Preşedintele Barcelonei explică: de ce nu mai poate rămâne Messi pe Camp Nou!

messiPreşedintele Barcelonei explică: de ce nu mai poate rămâne Messi pe Camp Nou!

Joan Laporta (59 de ani), președintele FC Barcelona, a susținut o conferință de presă în care a explicat de ce Lionel Messi (34) nu mai poate rămâne pe Camp Nou.

Prelungirea contractului argentinianului Lionel Messi ar fi reprezentat un „risc” financiar pentru echipa de fotbal FC Barcelona, confruntată în prezent cu mari dificultăţi, a declarat vineri preşedintele Joan Laporta, adăugând că a luat cea mai bună decizie pentru „interesele” clubului său.

Şantaj la adresa Barcelonei?

Singurul mod prin care contractul lui Lionel Messi ar fi fost acceptat era ca Barcelona să fie de acord cu înțelegerea dintre La Liga și fondul de investiții CVC, lucru de neconceput pentru Laporta.

Din păcate, am primit o moştenire nefastă, cu o masă salarială sportivă care reprezintă 110% în raport cu veniturile totale ale clubului.

O investiţie de nivelul de care-l presupunea contractul lui Messi implică anumite riscuri şi nu mai vrem să punem clubul în pericol. Nu sunt dispus să ipotechez clubul pe 50 de ani pentru nimeni”, a spus Laporta în cursul unei conferinţe de presă.

Messi pleacă din cauza fair-play-ului financiar

Totul se leagă de fair-play-ul financiar, care în La Liga nu urmează criteriul banilor cash. De asta nu am putut să înregistrăm contractul pe care l-am agreat cu Lionel Messi.

Pentru a atinge acel fair-play, Barcelona ar fi trebuit să accepte o operațiune care ar fi afectat clubul pentru următorii 50 de ani în termen de drepturi de televizare.

Nu am putut lua o decizie care să afecteze clubul în următorii 50 de ani. Clubul are mai mult de 100 de ani și este mai presus de toate și toți, chiar și decât cel mai bun jucător al lumii”, a mai explicat Laporta.

În vârstă de 34 ani, Lionel Messi s-a aflat sub contract cu Barca timp de 7.478 de zile, de la semnarea primului său acord cu gruparea de pe Camp Nou, în data 8 ianuarie 2001, pe un şerveţel de hârtie.

El şi-a făcut debutul oficial în prima echipă a catalanilor în 2004, iar de atunci a disputat 778 de meciuri şi a înscris 672 de goluri în toate competiţiile.

author avatar
Andrei Ștefan
1.064 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger