AcasăSPORTPresa olandeza exulta dupa Ajax-Steaua 2-0: "Romanii au fost in dese randuri...

Presa olandeza exulta dupa Ajax-Steaua 2-0: „Romanii au fost in dese randuri asediati”

Presa din “Tara Lalelelor” nu are niciun dubiu asupra echipei care se va califica in faza urmatoare Europa League. Ziarul „Het Parool” a titrat: „Un Ajax dominant e cu un picior in optimi”. „Ajax a jucat un fotbal atractiv, a obtinut o victorie meritata si are prima sansa de calificare. Steaua a fost de multe ori asediata de catre echipa lui De Boer”.

Publicatia „Voetbal International” este ceva mai temperata. Desi considera ca Ajax a fost echipa mai buna, ziarul nu neaga faptul ca si Steaua a reusit sa puna probleme in unele momente ale jocului: “Ajax a luat un avantaj excelent in perspectiva meciului retur de la Bucuresti. Desi Steaua a aratat mai multe intentii ofensive, mai ales in repriza a doua, nu a reusit sa produca daune.”

La conferinta de presa de dupa meci, antrenorul lui Ajax, Frank de Boer a declarat: “Am facut un meci bun, am desfasurat atacuri frumoase, dar am vazut si o echipa Steaua buna, care a aratat de ce este lider detasat in Romania. Sigur ca puteam invinge si cu 3-0, la fel de usor cum meciul se putea termina si 2-1. Pentru mine cel mai important lucru este ca nu am luat gol acasa. Vom ramane concentrati pentru meciul retur, nu ne consideram deja calificati”

Potrivit „De Telegraaf”, fundasul Ricardo van Rhijn, autorul celui de al doilea gol s-a declarat satisfacut cu rezultatul obtinut: “Este un rezultat bun si un excelent punct de plecare pentru meciul retur. Am fi vrut sa casti gam cu 3-0, dar nu s-a putut. E adevarat ca Steaua a avut si ea ocazii, dar portarul nostru a fost in forma si ne-a salvat de cateva ori. Nu am primit gol si asta este cel mai important”.

author avatar
Bogdan Enache
747 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger