AcasăSPORTPresa engleza: "Bute se teme ca nu va face categoria"

Presa engleza: „Bute se teme ca nu va face categoria”

Proba cantarului l-ar putea pune in dificultate pe Bute

Afectat de cateva zile de o infectie la picior, Lucian Bute spera sa fie apt pentru a-si pune centura de campion mondial in joc impotriva britanicului Carl Froch, pe 26 mai, la Nottingham.

Proba cantarului l-ar putea pune in dificultate pe Bute

Campionul IBF la super-mijlocie s-a ales cu respectiva infectia de la o batatura provocata de o pereche noua de ghete pentru antrenament. Desi Bute se afla sub tratament cu antibiotice, oficialii Interbox au anuntat ca totul este in regula, recuperarea lui Lucian decurge bine si nu ar exista motive pentru o eventuala amanare a meciului de la Nottingham. Cert este ca Bute va face in aceste zile un nou control medical, iar un verdict final se va da inainte ca romanul sa plece catre Anglia. Campionul mondial are posibilitatea de a solicita amanarea meciului cu cel mult patru saptamani. Sustinatorii lui Froch au aflat si ei de incidentul in care a fost implicat Bute, iar Chris Maylett, editorialistul britishboxers.co.uk, spune ca de fapt Bute ar avea probleme cu kilogramele si ar solicita amanarea meciului pentru ca nu se va incadra in categorie (76,2 kilograme) pana la cantarul oficial de pe 25 mai. Lucian avea, cu trei saptamani inainte de meci, in jur de 83 de kilograme, insa Stephan Larouche, antrenorul romanului, spune ca cele sapte kilograme avute in plus nu ar fi o problema, in conditiile in care acesta slabeste cam cinci kilograme in saptamana dinaintea meciului.

Doroftei a patit-o in 2003

Doroftei a pierdut centura inaintea meciului cu Callist din 2003

In octombrie 2003, Leonard Doroftei, fostul campion mondial al categoriei usoare in versiunea WBA, si-a pierdut centura din cauza faptului ca nu a reusit sa se incredeze in limitele categoriei. Meciul trebuia sa aiba loc la Bucuresti, insa Doroftei avea cu doua kilograme peste limita maxima admisa, astfel ca nu a trecut proba cantarului oficial. Pugilistul roman avea 12 kilograme in plus fata de limita admisa cu mai putin de o luna inainte de meciul de la Bucuresti. Doroftei se afla, in acea perioada, tot sub contract cu canadienii de la Interbox pe care i-a si acuzat ca au folosit o dieta nepotrivita.

author avatar
Cristi Ionita
463 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger