AcasăSPORTPremii de 28,1 milioane de dolari la US Open

Premii de 28,1 milioane de dolari la US Open

Organizatorii turneului de tenis de la Flashing Meadows au anuntat ca la editia din acest an a US Open, care se va disputa in perioada 27 august – 10 septembrie, se pun la bataie premii record care ar putea ajunge pana la 28,1 milioane de dolari.

Jucatorii si jucatoarele se vor bate pentru premii totale de 25,5 milioane de dolari, suma insa poate fi marita cu 2,6 milioane de dolari oferiti ca bonusuri in functie de rezultate. Anul trecut, la US Open s-au dat premii de numai 22 de milioane de dolari.

Daca in 2011, campionii Novak Djokovic si Samantha Stosur au castigat cate 1,8 milioane de dolari, invingatorii de anul acesta vor castiga cu cate 100.000 de dolari in plus, respectiv cate 1,9 milioane de dolari.

In plus, campionii din 2012 au posibilitatea sa-si asigure cate un cec de un milion de dolari, daca se impun fara sa piarda vreun set. Este pentru prima data in istorie cand la US Open se depaseste bariera celor 25 de milioane de dolari oferiti ca premii si pentru al 40-lea an la rand cand tenismenele vor castiga la fel de multi bani precum tenismenii.

author avatar
Cristi Ionita
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger