AcasăSPORTPremier League, mașină de făcut bani!

Premier League, mașină de făcut bani!

Fotbalul englez domină financiar planeta. Ultimele cifre făcute publice de UEFA arată încasări record pentru cluburile din Premier League, în comparație cu celelalte campionate ale lumii.

manchester city

Cluburile britanice au încasat un total de 5,5 miliarde de lire sterline în sezonul trecut – aproape dublu față de cei mai apropiati competitori (La Liga, din Spania), care s-au bucurat de câștiguri de „doar” 2,82 miliarde.

Mai mult, într-un an, Premier League a avut încasări egale cu veniturile totale ale celor mai slabe 50 de ligi interne din Europa.

Dar cifrele publicate joi, 15 februarie, de UEFA în raportul „European Club Finance and Investment Landscape” arată și schimbările de putere în cadrul „The Big 6” din Premier League.

Astfel, Manchester United are acum cel mai scump lot de jucători din fotbalul mondial, ajungând la un cost de 1,21 miliarde de lire sterline. Gruparea de pe Old Trafford este urmată îndeaproape de Manchester City și Chelsea Londra.

Tottenham Hotspur a avut venituri de 550 de milioane de lire sterline, depășindu-I pe rivalii londonezi Arsenal și Chelsea. Tot Spurs sunt clubul din Anglia cu cele mai multe încasări din vânzărea de bilete – 116 milioane de lire sterline într-o zi de meci! De departe, locul 1 în Premier League! Cu toate acestea, la nivel european, clubul unde joacă Radu Drăgușin e abia pe locul 3, fiind surclasat de FC Barcelona și PSG.

Tot Barca si PSG conduc și topul bugetelor în Europa, dar nici la acest capitol englezii nu rămân fără podium. Manchester City este pe 3, având un buget de 473 de milioane de lire sterline.

author avatar
Mihail Ioan
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger