AcasăRecomandariPrea mici pentru rugby in 16

Prea mici pentru rugby in 16

„Stejarii” s-au autodepasit si in meciul de verificare cu Fiji, disputat sambata seara, in Capitala, dar in final au fost obligati sa se recunoasca invinsi, scor 7-26.

Centralul Dudley Phillips, mana de ajutor pentru fijieni

Fara sa cunoasca ce este esecul in primele 10 partide jucate in 2013, nationala de rugby a Romaniei visa sa termine anul fara infrangere, performanta nemaiintalnita de aproape patru decenii! Din pacate, efortul depus in meciurile cu Tonga (19-18) si Canada (21-20) si-a spus cuvantul, astfel ca „stejarii” au cedat in fata celui mai dificil adversar intalnit pana acum. Pe langa plusul de experienta, „uriasii” din Fiji au beneficiat si de largul concurs al arbitrului irlandez Dudley Phillips, care a inclinat decisiv balanta in favoarea lor. Condusi cu 10-0 la jumatatea primei reprize, romanii au inceput sa puna mare presiune cu pachetul de inaintare. S-a acordat rapid un eseu de penalizare in favoarea echipei noastre, din cauza infractiunilor repetate comise de oaspeti, insa eseul reusit ulterior de capitanul Macovei – „stejarii” ar fi trecut in avantaj! – a fost anulat total aiurea de „centralul” partidei; acesta avea sa fie si momentul decisiv, lucru evidentiat la final chiar de „tricolori”. Imediat dupa aceasta faza, Fiji si-a marit avantajul la 16-7, iar cu un “inainte” nepenalizat in startul reprizei secunde si-a asigurat Victoria (23-7).

Perspective promitatoare

Chiar daca termina anul cu o infrangere, rugbistii romani au demonstrat ca sunt intr-o evidenta ascensiune sub comanda galezului Lynn Howells. Avand asigurate toate conditiile de catre forul lui Alin Petrache, care a facut tot posibilul ca , in 2013, Romania sa-si masoare fortele cu adversari redutabili, „stejarii” au mari sanse sa dea lovitura in 2014 si sa recastige Cupa Europeana a Natiunilor, lucru care nu s-a mai intamplat din 2010. Ba, mai mult, specialistii internationali au curajul sa anunte ca, daca isi continua parcursul ascendent, Romania ar putea deveni marea surpriza a Cupei Mondiale in 2015. De ce nu, poate emite pretentii la o calificare istorica intre cele mai bune opt echipe ale lumii?!

Ana Maria Branza, alaturi de George Balta
George Balta a primit un carucior ultra-modern (sursa foto: Anda Ignat Photography)

82 de milioane pentru George Balta

Peste 300 de persoane, in frunte cu Ana Maria Branza, vicecampioana olimpica si dubla campioana mondiala la scrima si spada, s-au reunit sambata dimineata, pe Stadionul ”Olimpia”. Scopul evenimentului a fost unul caritabil, respectiv strangerea de fonduri pentru ca fostul rugbist George Balta, ramas paralizat in 2006 in urma unui accident suferit pe terenul de joc, sa-si poata achizitiona un carucior nou. Distractia a fost maxima. S-au disputat mai multe meciuri de rugby, punctul culminant reprezentandu-l confruntarea dintre fostele si actualele glorii ale echipelor RC Grivita si CS Olimpia, formatiile de suflet ale lui George Balta. In cele din urma s-au strans 82 de milioane de lei vechi pentru fostul rugbist, care a fost blagoslovit cu un carucior nou, ultra-modern, achizitionat de fostul international Alexandru Gealapu, stabilit de ani buni in Franta si care a venit special la Bucuresti pentru acest eveniment.

author avatar
Cristi Ionita
579 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger