AcasăSPORTPovestea romanului care ii invata pe americani sa se bata in cusca

Povestea romanului care ii invata pe americani sa se bata in cusca

Leo este obisnuit sa sustina, in luna iulie a fiecarui an, un seminar la Absoluto Gym din Bucuresti

Nascut la Bucuresti, in 1976, chiar de “ziua pacalelilor”, romanul Leo Frincu a reusit sa pacaleasca la randul sau destinul si sa devina un nume apreciat in SUA, acolo unde a emigrat spre sfarsitul anilor ’90.

Leo este obisnuit sa sustina, in luna iulie a fiecarui an, un seminar la Absoluto Gym din Bucuresti

Leo Frincu a inceput sa practice lupte libere inca de la varsta de 6 ani. Avea doar cateva haine zdrentaroase pe el, dar disciplina si determinarea l-au transformat intr-un campion.

Liddell (cu tatuaj) si Leo Frincu (cu sapca)

Bucuresteanul a cucerit sase titluri nationale, a castigat numeroase turnee internationale si a devenit campion mondial de tineret in 1994. Nemultumit de perspectivele din tara, Leo a decis sa emigreze peste Ocean. A stiut ca viata in State nu va fi usoara, dar, “cu doar 10 dolari in buzunar si patru cuvinte englezesti in vocabular”, a acceptat sa spele vase si sa sape santuri. A fost “adoptat” in staff de armenii de la “Golden Boys Wrestling Club”. Astfel, campionul roman a izbutit sa stranga banii necesari pentru a deschide, in 2006, “Results Studio”, propria academie, in Sherman Oaks, California.

Scoate campioni pe banda rulanta

Antrenorul sta in umbra lui Jared Papazian

Leo si-a pastrat modestia, optimismul, determinarea si disciplina. Romanul nu a uitat cine i-a fost alaturi la greu, astfel ca acum colaboreaza din plin cu “Golden Boys Wrestling Club” si cu “Team Hayastan”. Cel mai cunoscut nume promovat de Leo in ultima perioada este Jared Papazian (24 de ani). Acesta a devenit campion “King of the Cage” anul trecut si a debutat de curand, cu o infrangere, in UFC. Desi era la primul meci, Jared a fost aruncat in cusca impotriva marelui Mike Easton (11 victorii si o infrangere). Lipsa de experienta si-a spus cuvantul, Papazian cedand la decizie. La “Results Studio” obisnuieste sa se antreneze si legendarul luptator american Chuck “The Iceman” Liddell (42 de ani). Campion UFC in 2005, Liddell a batut aproape toate numele mari din MMA.

Ronda Rousey se bate maine pentru titlul Strikeforce

Leo si Ronda sunt foarte apropiati, romanul fiindu-i ca un al doilea tata

Febletea lui Leo ramane Ronda Rousey (25 de ani). Romanul a remarcat-o cand a pregatit lotul de lupte al SUA pentru Jocurile Olimpice din 2008. Sportiva din California a castigat medalia de bronz la Beijing, iar antrenorul roman a atras-o catre arte martiale mixte. Ronda a debutat anul trecut in MMA si a castigat, prin manevre de submission, toate cele patru meciuri disputate in 2011. Maine seara, Ronda se bate pentru titlul de campioana feminina a circuitului Strikeforce cu detinatoarea centurii, Miesha Tate. Partida va avea loc la Columbus, Ohio si se va disputa in limitele categoriei “cocos” (63 de kilograme). Specialistii o dau ca mare favorita pe Ronda si spun ca actuala campioana va rezista cel mult doua minute inainte sa cada prada unei manevre teribile de submission efectuata de eleva lui Leo.

author avatar
Cristi Ionita
380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger