AcasăSPORTPovestea luptatoarei care a dat un salariu baban pentru tricolor

Povestea luptatoarei care a dat un salariu baban pentru tricolor

Estera (stanga) a pierdut finala cu Baluska

Estera Dobre, una dintre cele mai galonate sportive din Romania, a obtinut, marti seara, pentru a patra oara la rand, trofeul de vicecampioana europeana la lupte libere. Povestea sportivei din Jimbolia este incredibila.

Estera (stanga) a pierdut finala cu Baluska

Dupa ce a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, la categoria 51 de kilograme, Estera Dobre si-a incercat norocul la Europenele de la Belgrad, la 48 de kilograme, categorie pe care nu o mai facuse din 2009.

Vicecampioana europeana este considerata una dintre cele mai bune sportive din Romania

Chiar si asa, sportiva noastra le-a batut pe rand pe Henriette Slattum (Norvegia), Marziget Bagomedova (Azerbaidjan) si Marina Vilmova (Rusia), inainte de a pierde, la mare lupta, finala cu Liudmila Baluska (Ucraina).

Ar fi luat minimum 4.000 de euro pe luna

A fost a patra medalie de argint obtinuta la rand de Estera si a cincea in total. Luptatoarea de 25 de ani din Jimbolia a fost vicecampioana europeana in 2010 si 2011 la categoria 51 de kilograme, iar in 2007 si 2009 la categoria 48 de kilograme. Gratie finalei disputate la Belgrad, Estera a obtinut posibilitatea de a lupta, in perioada 20-22 aprilie, la Turneul preolimpic de la Sofia. Interesant este ca, in 2010, cand Europenele au avut loc in Azerbaidjan, Estera a primit o oferta fabuloasa de a reprezenta fosta tara sovietica. Platita cu circa 400 de euro pe luna de CSM Sf. Gheorghe, Estera ar fi incasat de 10 ori mai multi bani daca accepta naturalizarea si, implicit, sa semneze cu o grupare din Baku. Azerii, care privesc luptele drept sport national, ii asigurau un salariu de 4.000 de euro pe luna atat ca sportiva, cat si ca antrenoare (dupa eventuala retragere din activitate) plus o “prima de instalare” de circa 150.000 de euro.

„Nu sunt dispusa nici sa ma lupt in ciocolata pentru bani, cum as putea sa-mi tradez tara!?”

Estera Dobre a refuzat cu zambetul pe buze, declarand ca singurul ei vis este sa obtina cat mai multe medalii pentru Romania. De asemenea, intr-un interviu acordat “Mesagerului de Covasna”, Estera s-a amuzat precizand ca “nu sunt dispusa nici sa ma lupt in ciocolata pentru bani, cum as putea sa-mi tradez tara?”. Intr-un sondaj realizat recent in Targu Mures, Estera a fost desemnata una dintre cele mai bune sportive din istoria judetului Covasna, alaturi de gimnasta Ecaterina Szabo.

author avatar
Cristi Ionita
572 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger