AcasăSPORTPovestea incredibila a unui roman-minune! Paul Marin a plecat dintr-un orfelinat ca...

Povestea incredibila a unui roman-minune! Paul Marin a plecat dintr-un orfelinat ca sa bata Europa toata!

Ramas fara tata la varsta de 10 ani si trimis, ulterior, de mama sa la orfelinat, Paul Marin a facut KO destinul tragic care i se prefigura, ajungand unul dintre cei mai cunoscuti luptatori de arte martiale mixte din Europa.

Paul Marin (centru), incadrat de oamenii sai de baza

S-a nascut si a copilarit in mahalalele Pantelimonului, dar moartea tatalui sau, survenita in 1995, l-a obligat sa-si urmeze mama la Ploiesti.

Romanul se bate la 58 de kilograme

Viata i s-a schimbat cu totul dupa numai cateva luni, cand mama si-a abandonat copiii (el si inca cinci frati!) in centrul de plasament „9 Mai”, din Busteni. A plans incontinuu timp de sase luni si a fost la un pas de moarte, refuzand sa manance orice i se aducea. Singura hrana, o poza a parintelui, la care privea inlacrimat in fiecare seara. Pentru Paul Marin, timpul s-a scurs greu doar pana cand l-a cunoscut pe Mirel Stanculescu, antrenor de lupte greco-romane; a fost momentul cand orfanul si-a dat seama ca viata sa va fi pe veci marcata de sport! Cu o ambitie pe masura, Marin a reusit sa devina campion national de juniori in mai putin de doi ani.

Muncitor si bataus in Spania

Paul are steagul Romaniei de fiecare data cand intra in cusca

Totusi, in 2003, implinind 18 ani, Paul Marin s-a vazut pus in situatia sa paraseasca orfelinatul din Bustenilor. A luat drumul pribegiei, stabilindu-se in Spania, acolo unde si-a gasit de munca mai intai pe un santier, iar apoi intr-o fabrica de clor. Un coleg de serviciu, stiindu-i CV-ul de luptator, l-a indreptat spre o academie de Arte Martiale Mixte. Asa a ajuns romanul sa semneze cu clubul Palau Team (langa Barcelona), in 2010. Dupa numai un an, a venit si debutul fulminant in circuitul international, cu o victorie de rasunet (44 de secunde!) in fata veteranului Tony Caizedo, fost campion MMA. De atunci, conform luptatorii.ro, bucuresteanul a mai sustinut cinci meciuri: pe patru le-a castigat (trei prin KO), iar o lupta a pierdut-o din cauza unei decizii controversate; Jose Luis Zapater, cel care l-a batut, era si organizatorul galei!

Pretendent la titlul de campion european

Rezultatele de pana acum il recomanda pe Paul Marin drept unul dintre cei mai buni luptatori de MMA din Europa la categoria 58 de kilograme. In aceste conditii, romanul a primit sansa sa lupte pentru titlul detinut de nord-irlandezul Paul McVeigh, pe care il va infrunta pe 23 februarie, la Glasgow. Adversarul sau are 26 de meciuri la activ, dintre care 18 castigate.

Obiectivul romanului este centura de campion european, cu care sa mearga in SUA, stiut fiind faptul ca cei mai buni luptatori de MMA activeaza peste Ocean.

author avatar
Cristi Ionita
813 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger