AcasăSPORTPovestea fascinantă a superstarului KDB

Povestea fascinantă a superstarului KDB

La 30 de ani, Kevin De Bruyne se simte extraordinar. Forma sa chiar este una de invidiat, pe măsura palmaresului impresionant. Are titlul în Belgia și Anglia, o Cupă a Germaniei, dar mai ales toate trofeele posibile cucerite cu Manchester City. KDB este creierul din echipa lui Pep Guardiola, cel care dirijează cu precizie jocul „cetățenilor” la mijlocul terenului.

Orice om de succes, fie el din sport sau alt domeniu, are o poveste specială. Iar mulți dintre cei care au reușit în viață și-au tras ambiția din copilării nu tocmai fericite. De Bruyne, însă, a fost ferit de neajunsuri, el având parte de o copilărie mai mult decât decentă. Cu un tată antreprenor și un bunic jucător important pe piața petrolieră, KDB a avut, din punct de vedere material, tot suportul pentru a excela.

Dar, cum niciodată în viață nu poate fi totul roz, Kevin a întâmpinat alte greutăți. Obstacolele psihice de genul lipsa încrederii de sine, prejudecățile și încăpățânarea erau să-l alunge din fotbal. Asta, deși pasiunea sa pentru sportul rege s-a văzut de când era un puști. Se juca toata ziua cu mingea, de unul singur, și, fiindcă șuta atât de tare, părinții l-au rugat să mai lase gardul casei în pace, că altul nu mai pun.

„Catârul” De Bruyne a lovit prima dată la „piticii” lui Gent. La doar 8 ani, se spune că el nu a vrut să părăseasc terenul de antrenament până la lăsarea serii, dorind să se mai joace „măcar câteva ore” cu mingea. S-a agățat de bara unei porți și nu a vrut să îi dea drumu până când antrenorul echipei l-a convins, cu greu, să renunțe și să se ducă acasă.

Ulterior, ca junior, s-a transferat la Genk, la 150 de kilometri de casă. Aici, De Bruyne a trebuit să locuiască la o gazdă. Toate au fost bune și frumoase doar pentru puțin timp. La un moment dat, familia care îl găzduia a refuzat să-l mai primească pe motiv că puștiul e prea tăcut și introvertit și nu se poate integra deloc.

Se pare că acest eveniment, petrecut la vârsta de doar 16 ani, l-a marcat extrem de puternic, KDB având nevoie de consiliere psihilogică pentru a trece peste. Ca să-și continue cariera, Kevin a fost trimis la un internat din Genk, loc în care condițiile nu erau prea grozave. „Pentru mine au fost cei mai singuratici ani din viață”, și-a amintit el despre acea perioadă. Doar ambiția și încăpățânarea de a nu renunța l-au salvat, după cum singur spune.

Un episod marcant, dar edificator pentru caracterul său s-a petrecut atunci când familia care îl alungase l-a așteptat după un meci și a încercat să-l aducă înapoi. Kevin de Bruyne era, deja, vedeta juniorilor de la Genk și marca goluri pe bandă rulantă. A fost ca un cuțit în inimă pentru orgoliosul Kevin să-i revadă pe aceștia: „Le-am spus că, după ce m-au aruncat la gunoi, vor să mă ia înapoi doar fiindcă eram bine și de viitor! Le-am întors imediat spatele”.

Între timp, KDB a mai depășit un hop, numit „Jose Mourinho”. Sub bagheta lui Pep Guardiola, belgianul a ajuns la apogeul carierei și face legea la Manchester City.

Naționala României îl va înfrunta pe magicianul De Bruyne în primul meci al „tricolorilor” de la Euro 2024.

author avatar
Mihail Ioan
356 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger