AcasăSPORTPovestea cecenului care a adus "bronzul" Romaniei

Povestea cecenului care a adus „bronzul” Romaniei

Romania se pregatea sa incheie Rio 2016 cu 112 la palmares (un aur, un argint, doua de bronz). Cecenul Albert Saritov, naturalizat asta-primavara, a stricat ceea ce putea fi numarul de urgenta al sportului romanesc, luand bronzul la lupte libere in chiar ultima zi de concurs.

Povestea celui care s-a batut pentru „bronz” fara niciun sprijin in tribune (cu exceptia lui Mihai Covaliu, toti ceilalti sefi de federatii/ COSR erau deja in tara!) pare un bucatica de scenariu de film rusesc. Intr-un recent interviu acordat „gsp.ro”, Razvan Parcalab (presedintele FR Lupte) afirma: „Baiatul e cecen si ar fi trebuit sa concureze pentru Rusia la Rio, numai ca antrenorul lotului rus, osetul Dzhambulat Tedeev, are si el preferintele si simpatiile lui (…) N-a fost, insa, usor sa-l convingem. Am ajuns cu antrenorul Ioan Guidea pana la liderul Ceceniei, Ramzan Kadarov, care a intervenit personal pe langa Saritov. Kadarov i-a explicat ca, indiferent pentru cine concureaza, o medalie la Rio va reprezenta un extraordinar castig de imagine pentru tara respectiva, Romania in cazul nostru, pentru el ca sportiv, dar, nu in ultimul rand, si pentru Cecenia, tara sa de bastina”.

A ratat 10 kilograme de aur!

Mai mult, pentru ca a acceptat sa reprezinte Romania la Jocurile Olimpice, liderul cecen Ramzan Kadarov i-a facut lui Saritov o promisiune cu adevarat „de nerefuzat”. Povesteste Parcalab:  „I-a fagaduit ca, daca ia medalia de aur, primeste un Mercedes S-Klasse, un cal arab si 10 kilograme de aur!”.

Fara sprijin din partea COSR

Pentru Olimpiada din Brazilia, Albert Saritov s-a antrenat in… Rusia. Se pare ca COSR nici macar nu l-a bagat in seama pe cecen, doar antrenorul Guidea si seful de la lupte insistand pentru naturalizarea sa. Iar in Satul Olimpic, Saritov n-a schimbat cateva vorbe decat cu antrenorul sau, in rest fiind complet ignorat de delegatia Romaniei. La meciuri, niciun reprezentant al COSR nu i-a fost alaturi in finala pentru medalia de bronz, in care pur si simplu l-a spulberat pe georgianul Elizbar Odikadze (10-0).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger