Potopul

Meciul Ucraina - Franta, intrerupt de o furtuna puternica

Se pare ca bunul Dumnezeu a vrut ca in meciul dintre Ucraina si Franta victoria sa fie de partea cocosilor galici, altfel nu ar fi aruncat cateva mii de cisterne cu apa si bucatele de gheata peste stadionul unde trebuia sa se dispute, incepand cu ora 19, partida cu pricina. Mai probabil ursitoarele prevestisera elevilor lui Blohin o izbanda in acea intalnire, care, repet, trebuia sa se porneasca la ora stabilita de UEFA.

Meciul Ucraina - Franta, intrerupt de o furtuna puternica

Numai ca altul a fost planul Domnului, care a pornit un potop asupra Donetkului, inundand terenul de joc in asa hal incat oficialii care au dat sa inspecteze gazonul tipau dupa o barca si dupa cativa colaci de salvare. Asa s-a facut ca partida s-a amanat cu o ora, iar timpul (altul decat cel initial hotarat!) s-a dovedit a fi ostil ucrainenilor, care n-au mai putut face figura frumoasa din primul joc, in care castigasera cu 2-1 in fata suedezilor. Pe fondul acestei intamplari starnite de o ordine cosmica greu de inteles ori de explicat pentru noi, muritorii de rand, francezii au fost mai proaspeti si mai inspirati, innodandu-le in repriza a doua picioarele celor batuti de Dumnezeu si castigand cu 2-0. Scor care-i face sa se gudure pe langa troitele din orasul minerilor. In jocul al doilea de vineri, intarziat si el cu un sfert de ora, englezii i-au alergat intregul prim mitan pe suedezi, incat acestia, sarmanii de ei, ajunsesera sa sufle precum locomotivele cu aburi. De altfel, in minutul 32, Carroll a inscris un gol tipic britanic, cu o stralucita lovitura de cap. Dar a venit pauza, in timpul careia, mai probabil, Ibrahimovic si ai sai au luat in gura jar, in loc de cafea, asa ca de cum au intrat pe gazon s-au pus pe alergatura si pe un marcaj strans, uimindu-i pe britanici. Urmarea a fost ca au egalat printr-un gol la fel de frumos ca si cel al insularului Carroll. Dar furtuna a mers mai departe. Englezii revin in joc. Alearga, paseaza, trag la poarta din toate pozitiile. Suedezii fac la fel. Un meci nebun, nebun, cel mai frumos si mai spectaculos din cate am vazut in cele 16 partide jucate pana acum.

In final, Albionul a castigat meritat acest meci superb cu scorul de 3-2. A fost o lectie de fotbal, o demonstratie in care jucatorii celor doua echipe nu s-au menajat nicio clipa. Ei au cautat in toate momentele izbanda, de care din pacate a avut parte numai una dintre tabere. Grupa D, in care cele doua echipe se afla impreuna cu Franta si Ucraina, este dificila. In primele doua etape jucate, Franta a acumulat 4 puncte, Anglia 4 puncte, Ucraina 3 puncte, iar Suedia niciunul. Cu parere de rau, alde Ibrahimovic vor privi jocurile fostilor adversari la televizor. Asta e!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger