AcasăSPORTPortarul echipei Petrolul, membru al mafiei pariurilor!

Portarul echipei Petrolul, membru al mafiei pariurilor!

Matteo Gritti este vedeta stenogramelor facute publice de ofiterii care ancheteaza meciurile trucate din Serie A. Goalkeeper-ul in varsta de 31 de ani va fi chemat la audieri in viitorul apropiat.

In Giulesti, Gritti a incasat doar doua goluri

Victoria Rapidului (scor 2-0) este umbrita de suspiciunile care planeaza asupra portarului echipei Petrolul Ploiesti, italianul Matteo Gritti fiind banuit ca ar fi pariat pe scor exact la meciul de duminica seara.

Matteo Gritti pe vremea cand evolua in Elvetia

Transferat in iarna la gruparea prahoveana, Matteo Gritti are un trecut dubios, legat inclusiv de Almir Gegic – liderul retelei „Tiganii” – retea care controleaza mafia pariurilor sportive. Conform dezvaluirilor din presa italiana, Gritti ar fi nimeni altul decat omul care l-a adus in fotbalul din Cizma pe mafiotul bosniac. Cei doi se cunosc din 2007, cand erau coechipieri la formatia elvetiana FC Chiasso.

Dezvaluirile lui Gervasoni

Extrase din stenogramele care-l indica pe Gritti drept pion important in mafia pariurilor

Numele „petrolistului” Matteo Gritti apare in cel mai recent dosar al meciurilor trucate, deschis anul trecut de politia italiana. Fost jucator la Bari si Piacenza, Carlo Gervasoni a dezvaluit anchetatorilor cum Gritti l-a prezentat pe Gegic mai multor fotbalisti: „Ca sa intelegeti cum a inceput totul, trebuie sa ne intoarcem in 2008. Atunci, pe cand juca la AC Bellinzona, Matteo Gritti i-a facut cunostinta lui Filippo Carobbio (n.n. – fotbalist la AlbinoLeffe) cu Almir Gegic. Ulterior, l-am cunoscut si eu pe Gegic, iar de la el am inteles ca portarul Gritti mai trucase partide si in trecut, manipuland rezultatul unor meciuri din Elvetia”. In februarie, Gritti a fost inclus pe lista celor 41 de persoane acuzate ca au aranjat mai multe partide din Serie A si Serie B.

Gritti a vrut sa cumpere un club de fotbal

Convins ca poate obtine profituri uriase daca renunta la „intermediari”, Matteo Gritti a incercat sa dea marea lovitura prin achizitionarea unui club de fotbal. Agentia „TGcom” scrie ca tandemul Gegic – Gritti a negociat preluarea uneia dintre echipele AlbinoLeffe, Como sau Grosseto. Totul a picat dupa ancheta demarata de procurorii italieni.

„Vivi, stai linistit!”

Antrenorul Valeriu Rachita a precizat, ieri, ca portarul Matteo Gritti l-a asigurat de neimplicarea sa in mafia pariurilor: „Dupa meci, am vorbit in autocar cu Gritti, i-am cerut explicatii. Mi-a spus sa stau linistit, ca nu are nicio problema cu pariurile; de fapt, ar fi vorba despre un fost coleg de-al lui de echipa, anchetat in Italia, si care a declarat cateva lucruri despre el. Daca, totusi, se va descoperi ca este o problema cu Matteo Gritti, atunci i se va desface contractul si va pleca de la Petrolul”.

Porumboiu: „In Singapore s-a castigat 20 de milioane de dolari la un Gloria Buzau – FC Vaslui”

Profitand de scandalul iscat dupa Rapid – Petrolul, Adrian Porumboiu a readus in discutie jocul Gloria – FC Vaslui, din sezonul 2008-2009. Buzoienii produceau una dintre cele mai mare surprize ale anului, invingad cu 4-1 o formatie vasluiana deloc interesata sa opuna rezistenta. „Este o retea invizibila care functioneaza in jurul fotbalului. Sunt sume uriase care se joaca, e foarte greu sa-i prinzi pe pariori, astia au tentaculele intinse peste tot. Repet, e foarte greu de starpit un asemenea fenomen! Acum cativa ani, la un meci al Vasluiului la Buzau, cineva din Singapore a castigat 20 de milioane de dolari”, a dezvaluit, ieri, Adrian Porumboiu.

A pariat Baruch pe goluri multe la Vaslui – Concordia?

Matteo Gritti este al doilea goalkeeper din etapa a 20-a banuit ca a mizat sume importante la pariuri. Primele suspiciuni au planat asupra israelianului Idan Baruch, care le-a facut cadou vasluienilor trei dintre cele patru goluri ale meciului disputat vineri seara impotriva Concordiei Chiajna. Banuit ca in spatele lui Idan Baruch s-ar afla, de fapt, Laurentiu Reghecampf, antrenorul ilfovenilor se apara si anunta ca „formatia mea va arata cu totul altfel in runda viitoare, cand intalnim, acasa, Rapidul”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
385 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger