AcasăSPORTPorcul, pisica sau elefantul, noii prezicatori ai rezultatelor meciurilor

Porcul, pisica sau elefantul, noii prezicatori ai rezultatelor meciurilor

Marcus, Ahile si Nelly, pe urmele caracatitei Paul

Porcul Marcus, pisica Ahile si elefantul Nelly cauta sa calce pe urmele caracatitei Paul, “oracolul” de la CM 2010.

Marcus Ahile si Nelly pe urmele caracatitei Paul

Cum caracatita s-a prapadit de mult, multi merg pe mana porcului Marcus, animalul (din rasa Derbyshare), foloseste drept „mod de operare” merele verzi si a prognosticat ca semifinalistele de la Cupa Mondiala de la FIFA vor fi Argentina, Uruguay, Belgia si Nigeria, adica o prima aparitie a unei echipe africane in semifinale. Mai mult, Marcus a prezis in mod corect victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale din SUA., rezultatul votului pentru Brexit, ratarea promovarii in Premier League a echipei Derby County, dar si castigatoarea CM din 2014 si a turneului de la Wimbledon. Tare e si pisica Ahile, a prezis victoria Rusiei in meciul de deschidere cu Arabia Saudita, dar a ghicit si victoria Iranului cu Maroc. Ahile, care a avut un procentaj de suta la suta la meciurile de anul trecut la Cupa Confederatiilor, va fi chemat sa dea o predictie si la una dintre partidele din semifinale. In ceea ce-l priveste pe elefantul Nelly, pachidermul de opt ani care locuieste in gradina zoologica Serengeti din orasul german Hodenhagen, a primit o minge de fotbal pentru a o trimite in doua plase marcate cu Germania si Mexic, marcand de trei ori in poarta Mexicului din cinci incercari – deci o victorie a Germaniei. Si rusii au propriul lor clarvazator, este vorba de Cleopatra, un tapir brazilian, care a prezis ca Suedia va invinge Coreea de Sud in primul joc de la Nijni Novgorod.

Maradona, suporter cu trabucul in coltul gurii

Desi fumatul este interzis pe stadioanele competitiei din Rusia, fosta legenda a fotbalului argentinian a atras toate privirile, delectandu-se cu un trabuc in loja arenei din Moscova la meciul Argentina-Islanda. Ulterior, El Pibe D’Oro si-a cerut scuze organizatorilor.

El Pibe DOro n are treaba cu regulile de pe stadioane

Diego Maradona, prieten cu presedintele Vladimir Putin, si-a facut aparitia in tribunele stadionului Spartak cu ochelari de soare rosii, trabuc si cu doua ceasuri, cel de la mana stanga setat pe ora locala din Rusia, iar celalalt pe ora din Argentina, un obicei mai vechi al campionului mondial din 1986.  Pe stadion se afla mesajul „Bine ati venit la Campionatul Mondial din 2018 fara tutun!”, probabil unul dintre motivele pentru care fostul fotbalist  si-a cerut scuze pentru ca a reusit sa-i sfideze pe organizatorii competitiei. Fiecare are felul lui de a-si manifesta emotiile. Sincer, nu stiam ca nimeni nu poate fuma pe stadioane. Cer scuze tuturor si organizatorilor”, a scris Maradona pe pagina sa de Facebook. Proaspat revenit de la o  clinica din Columbia, dupa probleme aparute la genunchiul stang, Diego Maradona, in varsta de 57 de ani, va sta in Rusia pe toata perioada Mondialului.

Messi a devenit Miss Penalty

Internetul a explodat dupa ce Leo Messi a provocat primul soc din Rusia, ratand incredibil un penalty la meciul Argentina-Islanda(1-1).

Desi putea aduce victoria sud-americanilor, cvintuplul cistigator al Balonului de Aur a irosit un penalty in repriza a doua, prilej pentru care a devenit tinta ironiilor pe internet, printre cele mai taioase glume este cea in care Lionel Messi este infatisat ca o participanta la un concurs de frumusete, care poarta o panglica pe care scrie „Miss Penalty”. Daca il invingea pe portarul Halldorsson, Messi putea sa aduca trei puncte nationalei Argentinei, care este totusi vicecampioana mondiala. Dupa ce parasit terenul singur, cu capul acoperit de tricou, Messi a declarat ca se considera vinovat pentru rezultatul de pe tabela: „Supararea ramane pentru ca am fi meritat sa castigam meciul, insa trebuie sa mai imbunatatim cateva aspecte. Am gresit cand am ratat penalty-ul, eram constienti de nebunia fanilor, am ramas calmi, dar indurerati si suparati. Ma simt responsabil pentru ca nu am fost capabil sa aduc cele trei puncte. Voiam sa incepem cu o victorie si am fi meritat mai mult, dar nu se schimba nimic. Trebuie sa castigam urmatoarele doua meciuri”. „Messi a fost intr-o pozitie foarte incomoda, pentru ca Islanda a jucat foarte defensiv. Nu a putut gasi spatiile de care are nevoie. Dar inca avem incredere in noi si stim ca avem tot ce ne trebuie pentru a reusi”, a precizat si Jorge Sampaoli, selectionerul Argentinei. In schimb, fostul international aregentinian Enrique Wolff (69 de ani) i-a luat apararea lui Messi: „Nu Islanda l-a oprit pe Messi, ci nationala Argentinei l-a oprit, deoarece coechipierii sai au avut nevoie de prea mult timp pentru a-i furniza baloane”, cu referire la faptul ca starul Barcelonei a avut nu mai putin de 11 incercari pentru a marca, dar nu a resit sa finalizeze.

Fotbalul a costat Rusia 11 miliarde de dolari

Este nota de plata pentru pregatirea Campionatului Mondial, pe parcursul a cinci ani.

Putin cheltuieste ca un faraon rusii strang cureaua

Mai precis, la cursul actual al rublei si al dolarului, vorbim de un efort financiar de 10,7 miliarde de dolari, suma cheltuita pe etape, incepand cu 2013, an in care Rusia a inceput pregatirile pentru Mondialul de fotbal.  Aproape 3,16 miliarde de dolari au fost alocati pentru constructia si renovarea de stadioane, 506,6 milioane de dolari au fost cheltuiti pe masurile de securitate, 5,58 miliarde de dolari pe transport si infrastructura si inca 1,47 miliarde de dolari pe cheltuieli diverse. In 2013 au fost cheltuiti 1,53 miliarde de dolari, in 2014 suma a urcat la 1,85 miliarde de dolari, in 2015 s-au alocat 1,99 miliarde de dolari, in 2016 alti 1,85 miliarde de dolari, in 2017 2,81 miliarde de dolari, iar in 2018 – 696,63 milioane de dolari. Totusi, o parte din costuri sunt acoperite de FIFA, 1,9 mld. dolari,  iar turneul din acest an va aduce Rusiei profituri din turism si investitii  estimate intre 27-30 de miliarde de dolari. Mai putin optimisti, analistii agentiei americane de rating Moody’s sustin ca sumele cheltuite nu se vor intoarce in economie, durata desfasurarii Cupei Mondiale este prea scurta pentru o piata de dimensiunile Rusiei. Din istoria competitiei, Brazilia a cheltuit cel mai mult, in jur de 15 miliarde de dolari, in timp editia din 2010 din Africa de Sud a costat tara 3,5 miliarde dolari.

author avatar
Bogdan Borcea
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger