AcasăSPORTPonta merge la Londra, Obama si Putin au alte treburi

Ponta merge la Londra, Obama si Putin au alte treburi

Ponta a fost "secundul" lui Keleti Edwin la Raliul Aradului

Primul ministru al Romaniei nu va lipsi de la receptia oficiala, pe care o va da Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham.

Ponta a fost "secundul" lui Keleti Edwin la Raliul Aradului

In total, 120 de sefi de stat si de guvern vor asista la un spectacol grandios ce a costat 27 de milioane de euro, show conceput de cineastul Danny Boyle, regizorul filmului „Vagabondul milionar”, recompensat cu opt premii Oscar in 2009.

Numarul personalitatilor este mai mare decat cel de la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. Regele din Swaziland, Angelina Jolie si Michelle Obama se numara printre personalitatile asteptate la Londra pentru deschiderea de maine a Jocurilor Olimpice. Intre altii, cancelarul german Angela Merkel si premierul japonez Yoshihiko Noda se vor afla in tribunele VIP ale stadionului din Londra, cu o capacitate de 80.000 de locuri. Insasi Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va deschide Olimpiada, dupa o receptie organizata la Buckingham Palace in onoarea conducatorilor straini prezenti la eveniment.

Printul William, sotia sa Kate, printul Harry, printul Charles si Camilla vor fi de asemenea prezenti. Prima doamna a SUA, Michelle Obama, va conduce delegatia tarii sale, in absenta probabila a presedintelui Barack Obama. In ceea ce-i priveste pe rusi, delegatia lor va fi condusa de Dmitri Medvedev, insa Kremlinul a lasat sa se inteleaga ca presedintele Vladimir Putin s-ar putea deplasa la Londra pentru a umari concursul de judo. O alta absenta de marca este cea a presedintelui francez François Hollande.

Liderii din Siria si Iran au interzis

La ceremonia de deschidere se vor inregistra si cateva absente notabile. Astfel, guvernul britanic, punand in aplicare sanctiunile europene impotriva presedintelui sirian Bashar al-Assad, nu i-a acordat viza lui Mouwaffak Joumaa, presedintele Comitetului Olimpic Sirian, un general apropiat al regimului de la Damasc. Totusi zece sportivi vor putea purta drapelul Siriei. Apoi, presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, care a declarat in luna mai ca vrea sa fie prezent la Olimpiada, s-a razgandit, recunoscand ca britanicii nu-l primesc la Londra.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger