AcasăSPORTPonor si Dragulescu trag tare pentru J.O. de la Rio

Ponor si Dragulescu trag tare pentru J.O. de la Rio

Ponor si Dragulescu (foto), doi campioni pentru care gimnastica nu are limite de varsta

Romania propune pentru J.O. de la Rio de Janeiro, din vara viitoare, cea mai tare revenire din istoria gimnasticii: Catalina Ponor si Marian Dragulescu vor medalii olimpice la competitia din Brazilia.

Ponor si Dragulescu (foto), doi campioni pentru care gimnastica nu are limite de varsta

Pana atunci, cei doi trag tare in intrecerile care pregatesc marele turneu din 2016. Astfel, prezent in weekend la Cupa Israelului, gimnastul Marian Dragulescu a cucerit medalia de aur la sarituri si pe cea de bronz la bara, la aproape trei ani de la retragerea sa din activitate. In noiembrie 2012, Dragulescu trecea la antrenorat si anunta ca nu mai concureaza. Pana anul acesta, cand s-a decis ca trebuie sa mai bifeze o olimpiada, pe cea de la Rio. La Cupa Israelului, desfasurata la „Hadar Yosef National Training Center”, din Tel Aviv, au mai participat sportivi din Azerbaidjan, Croatia si Lituania. Marian Dragulescu a concurat la cinci aparate (mai putin la inele), fiind medaliat cu aur la sarituri (nota 15,650) si cu bronz la bara fixa (14,550). Urmatoarele teste pentru gimnastii romani vor fi reprezentante de Campionatele Nationale (Bucuresti, 25-27 septembrie) si de patrulaterul Romania-Spania-Ungaria-Norvegia (Bucuresti, 3 octombrie). Atat baietii, cat si fetele se pregatesc pentru participarea la Campionatele Mondiale de la Glasgow, din luna octombrie.
Tot in acest weekend a revenit in concurs si multipla campioana Catalina Ponor, care a luat parte la bilateralul Romania-Franta, de la Izvorani. Dupa trei ani de pauza (!), ea concurat la trei aparate. Ponor a primit urmatoarele note: 14,900 la barna, 14,850 la sarituri si 13,950 la sol. Pentru echipa Romaniei, la evolutiile careia au asistat si antrenorii Octavian Bellu si Mariana Bitang, au mai concurat Larisa Iordache, Anamaria Ocolisan, Diana Bulimar, Laura Jurca si Silvia Zarzu. Catalina Ponor (27 de ani) este tripla campioana olimpica la J.O. din 2004 si dubla medaliata la editia din 2012, la finalul careia si-a anuntat si retragerea din activitate.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger