AcasăSPORTPONOR - PE PODIUM, IZBASA IN GENUNCHI

PONOR – PE PODIUM, IZBASA IN GENUNCHI

NESANSA. Catalina Ponor, ghinion pe barna de la J.O.

Concursul olimpic de gimnastica feminina de la J.O s-a incheiat, ieri, cu ultimele doua finale pe aparate. Catalina Ponor a ratat ocazia de a-si trece in palmares un bronz la barna, sportiva noastra pierzand dupa o contestatie a americanilor. Ea s-a revansat la sol, unde s-a clasat a doua, in spatele americancei Alexandra Raisman.

NESANSA. Catalina Ponor, ghinion pe barna de la J.O.

Intrata a doua in finala de la barna, Catalina a avut o evolutie notata cu 15,066 puncte. S-a clasat pe locul 3, dupa chinezoaicele Deng Linlin (15,600 puncte) si Sui Lu (15,500 puncte). Totusi, americanca Aly Raisman, ultima finalista intrata in lupta, a depus o contestatie fata de nota de plecare data pentru executia sa, astfel ca arbitrii au trecut la studiul video. Dupa indelungi parlamentari, acestia au revizuit nota americancei, acordandu-i o zecime in plus (de la 6,2 la 6,3 puncte) exact de cat avea nevoie pentru a o depasi pe romanca in lupta pentru medalia bronz. Larisa Iordache, cealalta finalista a noastra la barna, a incheiat pe locul 6, ea ratandu-si in mare masura executia. A urmat finala de la sol, acolo unde Romania a fost reprezentata de Catalina Ponor si de marea favorita, Sandra Izbasa. Ponor a intrat a patra, dupa Aly Raisman (15.600) si, chiar daca exercitiul ei a fost spectaculos si extrem de gustat de public, arbitrii i-au acordat constantencei 15.200.

ESEC. Sandra Izbasa a picat examenul la sol

La anuntarea punctajului, sala a fluierat copios, in semn de dezaprobare. Toate sperantele noastre la un aur olimpic stateau acum in Sandra Izbasa, dar campioana de la sarituri – intrata ultima in finala –  a comis o eroare incredibila la sfarsitul exercitiului si a pierdut podiumul, clasandu-se ultima! Asadar, in proba de adio a concursului olimpic de gimnastica feminina de la Londra, ierarhia s-a prezentat astfel: 1. Aly Raisman (SUA); 2. Catalina Ponor (Romania); 3. Alyia Mustafina (Rusia). Tot ieri, echipajele de canoe dublu 1.000 de metri si kaiac 4 1.000 de metri si-au asigurat calificarea in finala, atleta Roxana Barca a ratat prezenta in finala probei de 5.000 de metri plat, iar luptatorul Alin Alexuc Ciurariu a fost eliminat inca din primul tur al categoriei 96 de kilograme, el fiind invins de bulgarul Elis Guri, campionul mondial en-titre.

author avatar
Cristi Ionita
535 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger