AcasăSPORTPolonezii alcatuiesc poate cea mai masiva trupa din preliminariile Ligii Campionilor: Legiunea...

Polonezii alcatuiesc poate cea mai masiva trupa din preliminariile Ligii Campionilor: Legiunea uriasilor

Adversara Stelei in play-off-ul Ligii Campionilor are o medie de inaltime de 185 cm, punctul forte al Legiei Varsovia fiind linia de fund, unde impun teama „uriasii” Tomasz Jodłowiec si Dossa Júnior.

Dossa Junior si Tomasz Jodłowiec, doi dintre cei mai puternici jucatori ai Legiei

Stilul combinativ al Stelei ar putea fi singura arma de care vor dispune romanii in duelurile directe cu masivii jucatori polonezi. Legia Varsovia va aduce maine, la Bucuresti, o adevarata legiune a uriasilor, in fruncte cu portarul Dusan Kuciak, fost la FC Vaslui, un Goliat de 194 cm si 87 kg! De la goalkeeper-ul slovac incepe forta lesilor, defensiva din fata sa fiind alcatuita numai din jucatori unul si unul, alesi parca pe spranceana.

Tomasz Jodłowiec

Astfel, cipriotul Dossa Júnior are 1,88 metri, iar partenerul sau din centru, Jakub Rzezniczak, „doar” 1,83; pe flancul stang, sta Jakub Wawrzyniak, de 1,88 metri, iar pe dreapta este internationalul Bartosz Bereszynski, la 182 cm. In cazul vreunei accidentari, antrenorul Jan Urban are pe banca aparatori de nadejde: Mateusz Cichocki (1,87 m) si Marco Suler (1,86 m). Nici la mijloc vestile nu sunt mai imbucuratoare pentru Steaua. Dintr-o linie de patru fotbalisti, trei sunt de evitat: Tomasz Jodłowiec (1,90 m), Michal Zyro (1,89 m) si Ivica Vrdoljak (1,87 m)! Atacul polonezilor cade in grija „gemenilor” Miroslav Radovici si Vladimer Dvalishvili, fiecare cu o inaltime de 182 cm.
De partea cealalta, Laurentiu Reghecampf are doar doi „stalpi” in echipa, fundasii centrali Lukasz Szukala (1,95 m) si Vlad Chiriches (1,83 m). „Polonezii stau foarte bine din punct de vedere fizic, atat ca talie, cat si ca viteza. Noi speram sa contracaram aceste atuuri ale lor prin jocul nostru combinativ”, a declarat zvarluga Adi Popa (1,69 m) dupa meciul cu CFR Cluj. Totusi, tehnicianul campioanei nu isi face griji si a explicat si de unde atata incredere: „Avem foarte multe informatii despre Legia, MM a urmarit-o personal din tribuna la ultima etapa”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger