AcasăSPORTPolitistii i-au stricat Concordia lui Minea de la Chiajna

Politistii i-au stricat Concordia lui Minea de la Chiajna

Afacerea Concordia, pusa la cale de Minea nu a fost pe placul politistilor

Ocolit in ultimii ani de oamenii legii, primarul din Chiajna, Mircea Minea, a primit, ieri, vizita politistilor. Sase perchezitii au fost efectuate in comuna ilfoveana, anchetatorii scotocind prin birourile clubului Concordia, dar si la sediul primariei din localitate.

Afacerea Concordia, pusa la cale de Minea nu a fost pe placul politistilor

Potrivit unui comunicat al IGPR, s-au efectuat perchezitii si la domiciliile a patru persoane, care prin activitatea infractionala depusa au produs un prejudiciu de 35 de milioane de lei. „In fapt, in perioada 2011-2015, principalul suspect ar fi efectuat cheltuieli si sponsorizari din conturile institutiei catre clubul sportiv, fara a indeplini procedurile legale. De asemenea, in calitate de reprezentant al CS Concordia, ar fi cedat administrarea unei unitati hoteliere apartinand clubului catre o alta persoana, care la randul sau, prin intermediul a doua societati tip fantoma, nu ar fi declarat activitatile comerciale desfasurate catre organele fiscale”, mai informeaza Politia Romana.

Minea

Surse judiciare au declarat ca vizat de perchezitii este primarul Mircea Minea, care a si fost adus cu mandat la audieri. Politistii de la Directia de Investigare a Criminialitatii Economice (DICE) au pus in executare 11 mandate de aducere in acest dosar, unele dintre ele pe numele a diversi membri din Consiliul Local ori angajati ai clubului Concordia Chiajna.

Un hotel facut cadou consilierului local

Primarul Mircea Minea, cel care a administrat clubul intre 2011- 2014, ar fi cedat in mod ilegal hotelul aflat in proprietatea Concordiei catre un consilier local. Acesta din urma, alaturi de sora sa, a infiintat doua societati fantoma prin care nu a platit taxele si impozitele pentru activitatile de la hotel. Altfel, sustin surse judiciare din dosar, hotelul a fost folosit si pentru alte activitati decat cele ale clubului de fotbal.

Bani pentru Concordia „fara numar, fara numar”

Cu toate ca din 2015 nu mai figura ca administrator al clubului Concordia Chiajna, sursele judiciare afirma ca tot primarul Mircea Minea era cel care asigura bugetul echipei. Firesc, cu bani de la primaria Chiajna! Fara a avea acordul Consiliului Local, Minea a platit facturi de apa si energie emise pe numele CS Concordia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
463 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger