AcasăSPORTPoli Timisoara vrea echipa dupa modelul Real Madrid

Poli Timisoara vrea echipa dupa modelul Real Madrid

Fanii celor de la Poli Timisoara vin pe stadion indiferent de liga in care joaca echipa

Asociatia Suporterilor Timisoreni Druckeria (A.S.T.D) vrea sa propuna Consiliului Local Timis sa-si infiinteze propria echipa, care sa sa numeasca “Poli”. Fanii vor colabora cu Universitatea Politehnica si vor sa porneasca din Liga 4.

Fanii celor de la Poli Timisoara vin pe stadion indiferent de liga in care joaca echipa

Suporterii de la Poli Timisoara nu mai vor sa astepte o mutare a conducerii judetului si au demarat un nou plan. Impreuna cu Universitatea Politehnica, ultrasii vor sa cladeasca o echipa care sa porneasca la drum in Liga 4.

Gruparea se va numi tot Poli Timisoara si va fi conceputa dupa un sistem implementat deja in mai multe tari din Europa. Cele mai cunoscute formatii unde “socios” au un cuvant de spus sunt, fara indoiala, Real Madrid si FC Barcelona, cluburile fiind conduse de o majoritate colectiva. Este  interzis din actul de constituire al cluburilor ca organizatia sa fie detinuta de un grup restrans. Iata cateva exemple de echipe detinute de suporteri: SV Austria Salzburg, SK Rapid Viena (ambele din Austria), Botev Plovdiv (Bulgaria), NK Varteks (Croatia), Bohemians 1905 (Cehia), AFC Wimblendon (Anglia), Aris Salonic (Grecia), Rosenborg BK (Norvegia), Dundee FC (Scotia), Athletic Bilbao, Osasuna (ambele din Spania). In Suedia si Turcia, toate cluburile sunt detinute de suporteri, nefiind permisa alta forma de organizare. Timisorenii s-au miscat repede si au contactat si un antrenor, in persoana lui Iosif Rotariu, care s-a aratat dispus sa participe la noul proiect.

 

author avatar
Sebastian Stan
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger