AcasăSPORTUPDATE - Poli nu va evolua in cupele europene, dar ramane in...

UPDATE – Poli nu va evolua in cupele europene, dar ramane in Liga I

Clubul de fotbal Poli Timisoara a fost instiintat de oficialii UEFA ca nu are posibilitatea sa evolueze in cupele europene, in sezonul 2011-2012.

14.52 (UPDATE) – Poli Timisoara, Gloria Bistrita si FC Bihor, formatiile afectate de sistemul de licentiere, au primit un vot favorabil in cadrul Comitetului Executiv al FRF. Membrii au aprobat, cu 9 voturi pentru, doua impotriva si doua abtineri, mentinerea in Liga I a celor trei formatii.

In aceste conditii, in Liga a doua vor evolua cele patru echipe care au retrogradat pe teren (Victoria Branesti, Unirea Urziceni, Universitatea Craiova si Sportul Studentesc). Ele sunt inlocuite cu Petrolul Ploiesti, Concordia Chiajna, Ceahlaul Piatra Neamt si FC Bihor. De asemenea, exista posibilitatea ca FRF sa aprobe eliminarea sistemului de licentiere cel putin pentru o perioada de trei ani.

13.41 – Andrea Traverso, directorul UEFA pentru Licentierea Cluburilor, a anuntat, in scurta sa vizita de la Bucuresti, ca cei de la UEFA sunt multumiti de modul in care Federatia Romana de Fotbal acorda licentele si ca FRF foloseste un sistem de licentiere implementat in mai toate campionatele din Europa.

Traverso a precizat ca Poli Timisoara nu poate evolua in cupele europene, in sezonul 2011-2012, dar banatenii au posibilitatea sa se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a incerca sa-si asigure prezenta in Liga I, in sezonul care va incepe la sfarsitul lunii iulie.

„Un club care nu primeste licenta este retrogradat intr-o divizie inferioara. Noi am luat nota ca lui Poli i s-a refuzat licenta, prin decizia organismului de apel. Din acest motiv, clubul din Timisoara nu poate participa in competitiile UEFA. Federatia este competenta sa-si gestioneze competitiile interne, bineinteles, respectand reglementarile UEFA si FIFA. La nivel national nu exista nicio obligatie de a aplica sistemul de licentiere intr-un mod sau altul” a declarat Traverso.

In aceste conditii, Poli Timisoara a ratat posibilitatea de a evolua in sezonul viitor al cupelor europene, dar pastreaza sanse importante de a evolua in sezonul viitor al Ligii I.

author avatar
Cristi Ionita
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger