AcasăSPORTPoli Timisoara isi face arena pentru Europa

Poli Timisoara isi face arena pentru Europa

Consiliul Judetean ii face pe plac lui Marian Iancu si construieste stadion nou la Timisoara

Dupa Cluj, Ploiesti si Bucuresti, Timisoara anunta ca va avea in viitorul apropiat un stadion ultramodern, care sa respecte cele mai inalte standarde ale FIFA si UEFA.

Consiliul Judetean ii face pe plac lui Marian Iancu si construieste stadion nou la Timisoara

Proiectul aprobat si sustinut de Consiliul Judetean, prin care timisorenii se vor bucura de un nou stadion, a avut trei propuneri din partea arhitectilor. Cea mai scumpa, evaluata la 100 de milioane de euro, presupune alaturarea noii arene – cu o capacitate de 30.000 de locuri – unei sali polivalente de 10.000 de locuri.

Marian Iancu

A doua varianta ar fi suprapunerea celor doua contructii, cu costuri de 86 de milioane de euro, iar ce de a treia, si cea mai viabila, ar presupune intersectarea celor doua arene, nota de plata urmand a fi de 50 de milioane euro. Stadionul de fotbal pe care evolueaza in prezent Poli Timisoara a fost construit in 1963, avand o capacitate de 40,000 de locuri. In ultimii ani, arena „Dan Paltinisanu” a suferit numeroase lucrari de modernizare.

Din pacate, echipa de fotbal a orasului traverseaza o perioada nefericita, atat de punct de vedere financiar, cat si sportiv, gruparea Poli Timisoara aflandu-se in Liga 2, e drept, cu sanse reale de promovare. Banatenii asteapta, insa, cu mari emotii noua evoluare FRF privind acordarea licentei, tot mai multe voci indicand faptul ca FC Poli Timisoara ar putea ajunge chiar in Liga 3.

author avatar
Sebastian Stan
1.436 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger