AcasăSPORTPliskova a reusit marea surpriza la US OPEN, invingand-o pe Serena! Americanca...

Pliskova a reusit marea surpriza la US OPEN, invingand-o pe Serena! Americanca pierde locul 1 WTA

Mitul invincibilitatii Serenei Williams si mai ales al rezistentei sale pe locul 1 in ierarhia WTA a fost spulberat. Totul dupa un meci de 88 de minute, pierdut in fata unei jucatoare in varsta de doar 24 de ani.

Ziua de 9 septembrie 2016 nu va fi uitata prea usor nici de catre Serena Williams – pornita la acest turneu din postura de principala favorita, de lider mondial, dar si de castigatoare en-titre-, dar nici de catre Karolina Pliskova.

Sportiva ceha a reusit, asadar, minunea! La trei ani si sapte luni de cand americanca in varsta de 34 de ani s-a instalat – binemeritat- in fruntea clasamentului mondial, Pliskova a invins-o pe Serena in semifinala de la US OPEN 2016, chiar in fata propriilor suporterilor. Karolina a dovedit, asadar, ca Serena Williams poate fi invinsa, in conditiile in care in sferturi si Simona Halep a avut un meci bun in fata americancei.

Gratie victoriei din meciul disputat la primele ore ale zilei de vineri, ora Romaniei, scor 6-2, 7-6 – set decis la tie-break, Karolina Pliskova nu doar ca a ajuns sa joace prima ei finala de Grand Slam, eliminand-o pe Serena, dar a si contribuit decisiv la instalarea unei alte sportive pe locul 1 WTA. Gratie parcursului bun de la acest turneu, dar si a rezultatelor obtinute la alte competitii castigate sau in cadrul carora a ajuns la un pas de finala, nemtoaica Angelique Kerber va urca de pe 2 pe 1 in ierarhia mondiala.

sursa foto: Facebook-Karolina Pliskova/Serena Williams

author avatar
Cristina Stefan
703 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger